Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Waterschap Brabantse Delta

Algeheel onttrekkingsverbod oppervlaktewater

Het is al weer geruime tijd warm en droog. Het Waterschap Brabantse Delta breidt daarom het onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater uit. Vanwege de aanhoudende droogte geldt er vanaf vrijdag 29 juni een algeheel onttrekkingsverbod uit sloten, beken en andere watergangen in de stroomgebieden van de Dongevallei. Voor het onttrekken van oppervlaktewater voor de beregening van grasland stelt het waterschap vanaf 29 juni een verbod in voor het gebied ten noorden van het Wilhelminakanaal, het stroomgebied van de Aa of Weerijs en voor de Aa of Weerijs zelf.

Vanwege de aanhoudende droogte gold er al vanaf donderdag 28 juni ook een onttrekkingsverbod uit sloten, beken en andere watergangen in de stroomgebieden van de Bijloop, Oude Bijloop en Turfvaart in Breda, Etten-Leur, Rucphen en Zundert. In diezelfde gemeenten ligt het stroomgebied van de Brandse vaart. Uit die vaart en de zijbeken daarvan is het onttrekken van water voor de beregening van grasland niet meer toegestaan. Hetzelfde geldt voor het stroomgebied van de Dongevallei. Dat stroomgebied ligt geheel of gedeeltelijk in de gemeenten Tilburg, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout en Breda.

Vanaf 21 juni golden er al onttrekkingsverboden voor de stroomgebieden Kibbelvaart, Lokkervaart en Bosloop en De Wouwse gronden. Alle onttrekkingsverboden duren tot een nog nader vast te stellen tijdstip. Het waterschap ziet toe op naleving van de verboden. Voor de overige gebieden in West-Brabant geldt (nog) geen onttrekkingsverbod.

Aa en Maas
Ook in het waterschap Aa en Maas geldt vanaf 29 juni een onttrekkingsverbod.

Publicatiedatum: