Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enza Zaden

“Eazyleaf in trek bij supermarkten”

Enza Zaden veredelt al heel lang sla en heeft aanzienlijk geïnvesteerd in EazyLeaf, de 'one-cut', gemakkelijk bereidbare sla. Traditioneel wordt dit vooral aan restaurants voor hun salades aangeboden maar EazyLeaf breidt nu ook uit naar supermarkten.


Nick Barnes (Verkoopmanager, Enza Zaden) en Jaime Eltit (Verkoopvertegenwoordiger, Enza Zaden)

Alle 16 EazyLeaf-variëteiten zijn verkrijgbaar in conventionele en biologische vorm, waarbij de biologische distributie wordt gedaan door de biologische divisie van Enza Zaden, Vitalis Organic Seed. EazyLeaf biedt volgens hen uitstekend gewicht, goede houdbaarheid en sterke maar toch flexibele bladeren. Volgens het bedrijf laat het product zich efficiënt mechanisch oogsten, gemakkelijk snijden en heeft het een hoog percentage productgebruik.

Volgens verkoopvertegenwoordiger Jaime Eltit van Enza Zaden zijn ze zeer gebrand op groei in deze categorie en tonen ze dit ook "door te investeren in verschillende bladtypes en kleuren, en de meest complete resistentiepakketten die beschikbaar zijn, inclusief volledige meeldauw- en bladluisresistentie."

Enza Zaden streeft ook naar een sterke samenwerking met klanten. Verkoopmanager Nick Barnes: "Om waarde toe te voegen voor onze telers, maken we gebruik van ons goed geïnformeerde lokale verkoopteam, onze lokale productiefaciliteiten en onze internationale infrastructuur."

EazyLeaf-zaad wordt verwerkt en gedistribueerd vanuit de vestiging van bijna 4000 m² van Enza Zaden in Salinas Valley. Veredelingsvestigingen van Enza Zaden in het noordwesten van Frankrijk zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe EazyLeaf variëteiten. Het bedrijf heeft ook opgemerkt dat nauwe samenwerking tussen verkopers en veredelaars hen in staat stelt om snel nieuwe rassen te commercialiseren om aan de unieke behoeften van telers te voldoen.

Momenteel zijn er meer dan 100 EazyLeaf rassen in ontwikkeling met als doel het jaarlijks vrijgeven van nieuwe variëteiten.

Bezoek Enza Zaden tijdens de PMA Food Service in Monterey CA, stand #317.

Voor meer informatie:
Jean Thomin
Enza Zaden
Publicatiedatum: