Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Almeria, 3-5 oktober

Delen van ‘beste praktijken’ voor fertigatie in Europa

Het Europese netwerk FERTINNOWA zal op 3-5 oktober 2018 zijn slotconferentie houden in in Almeria. Dit netwerk wordt gefinancierd door het EU-programma H2020 en is gericht op de verzameling van de beschikbare kennis over innovatieve technologieën en werkwijzen met betrekking tot fertigatie. De bedoeling is deze te beoordelen om die met het sterkste innovatieve potentieel te delen, ter verbetering van fertigatie praktijken.


Foto: Edward Burtynsky

Voor de laatste bijeenkomst van het FERTINNOWA-consortium in Almeria hoopt men een breed publiek te trekken uit de doelgroep van het project: Telers, adviseurs, bedrijven die zich ontwikkelen en innoveren en algemeen geïnteresseerden. 

Tijdens de werksessies zullen belanghebbenden hun 'beste praktijken', technologieën en ervaringen kunnen presenteren met betrekking tot fertigatie in de tuinbouw, aan de hand van de volgende onderwerpen:
  • Waterbron en beschikbaarheid
  • Verbetering van de waterkwaliteit
  • Apparatuur voor irrigatie/fertigatie
  • Beheer van irrigatie/fertigatie
  • Beperking van milieu-emissies
  • Beleid en wetgeving
Op de twee bijeenkomstdagen zal er ook een technologiemarkt zijn: een bescheiden vakbeurs waar FERTINNOWA-partners en geïnteresseerde bedrijven en organisaties relevante fertigatie technologieën kunnen presenteren. Het betreft hier vooral bedrijven die vanwege hun relevantie zijn geselecteerd op basis van beoordeling tijdens het FERTINNOWA-project. Op de laatste dag kunnen de deelnemers desgewenst deelnemen aan een van de rondleidingen in kassen en bij buitenteeltbedrijven en lokale ontziltingsinstallaties.

Publicatiedatum: