Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese cannabisproducent opent Perpetual Harvest Facility in Niagara

De Canadese cannabisproducent CannTrust heeft hun Perpetual Harvest Facility, het eerste dergelijke bedrijf in Canada, officieel geopend. De 40.000 m2 grote farm in Niagara, waar op water wordt geteeld, zet een nieuwe standaard voor de industrie. De huidige jaarlijks output van het teler wordt geschat op 50.000 kg en daarnaast is het bedrijf begonnen met de bouw van een extra volledig gefinancierde uitbreiding van 5,5 ha. Als deze klaar is kan CannTrust zijn productie uitbreiden naar meer dan 100.000 kg per jaar. 

Om zichzelf te positioneren als deelnemer op de wereldwijde cannabismarkt, die jaarlijks op een waarde van €180 mld dollar wordt geschat, heeft CannTrust nu al bijna €26 miljoen in de farm geïnvesteerd. 

CannTrust's Perpetual Harvest Facility zal in de meeste gevallen betere kwaliteit leveren dan andere binnen geteelde cannabis en de verwachting is dat de productiekosten per gram flink lager zullen liggen dan bij traditionele cannabisbedrijven. De toekomstige innovaties die bij de farm worden gebouwd zorgen er bovendien voor dat de productiekosten per gram nog lager komen te liggen.



Hoogtepunten van het bedrijf: 
  • Het is het eerste cannabis productiebedrijf in Canada die bewegende benches combineert met een Perpetual Harvest Cropping systeem, waarbij continu geoogst wordt. Door de combinatie van technologie en agronomie wordt er 365 dagen per jaar cannabis geproduceerd en de continue oogst zorgt voor een stabiele productiecapaciteit en stabiele werkomstandigheden voor werknemers.;
  • Een natuurlijk gas co-generatie systeem dat de energiekosten flink verminderd en een maximale efficiëntie voor de generatie van warmte en elektriciteit biedt. Hierdoor kan CannTrust twee van zijn grootste kostenposten onder controle houden en de productiekosten laag houden; 
  • Controle over ieder aspect van het milieu binnenin het teeltbedrijf, van licht tot irrigatie, en van temperatuur tot luchtbeweging, allemaal om optimale groeiomstandigheden te creëren. 

De burgemeester van Pelham, Dave Augustyn, en het managementteam van CannTrust knippen het lint door van de nieuwe 450.000 m2 cannabis faciliteit van CannTrust.

Het bedrijf zal uiteindelijk ongeveer 250 mensen in dienst hebben, waarvan de meesten uit de lokale Niagara regio komen. CannTrust is de samenwerking aangegaan met het Niagara College om hen te helpen een Commercial Cannabis Production (CCP) Graduate Certificate Programma te ontwikkelen. CannTrust zal deelnemen aan practica en onderwijsactiviteiten bij het college en zal stagiaires en zomerstudenten van de school aannemen om te werken. De afgestudeerde studenten helpen CannTrust om aan te tonen dat er veel behoefte is aan werknemers met kennis van de cannabisteelt. "Dit is echt een win-win situatie voor alle betrokkenen," vertelt Michael Camplin, de General Manager van het teeltbedrijf en inwoner van Niagara. 

"De grootte van deze farm is een bevestiging van de prestaties van CannTrust binnen de industrie en zet nieuwe standaards voor de sector. Door op een dergelijke grote schaal te werken, kan CannTrust voldoen aan de groeiende Canadese en wereldwijde vraag naar cannabis. Nu de legalisatie van cannabis officieel zal ingaan op 17 oktober 2018, biedt de nieuwe farm ons nog meer mogelijkheden om leider binnen de industrie te zijn. Het is een zeer spannende tijd voor de industrie en CannTrust zal hierbij vooraan staan," zegt Brad Rogers, de directeur van het bedrijf. 

Voor meer informatie:
CannTrust
Publicatiedatum: