Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Door de EU gefinancierd kassencomplex geopend in St. Vincent en de Grenadines

Op 25 juni is in St. Vincent en de Grenadines het Montreal Greenhouse Park geopend, dat werd gefinancierd met €1,5 miljoen in het kader van het EU Banana Accompanying Measures programma. De opening werd verricht door de premier van St. Vincent en de Grenadines Ralph Gonsalves en de ambassadeur van de Europese Unie (EU) voor Barbados en het oostelijke Caribische gebied, Daniela Tramacere. 



Het kassencomplex zal worden gebruikt als een platform voor het produceren en verkopen van groentenzaailingen aan telers, naast het kopen van producten van deze telers, en zal ook gericht zijn op grootschalige exploitanten en het verbeteren van de kennisoverdracht om zich aan nieuwe technologieën aan te passen. Het uiteindelijke doel is om de productie van groenten en fruit te verhogen, in eerste instantie gericht op de binnenlandse vraag en later op de export.

EU-ambassadeur Tramacere: "De oprichting van het Montreal Greenhouse Park vertegenwoordigt onze visie om de landbouw in St. Vincent en de Grenadines te laten herleven en maakt het ook concurrerend, duurzaam en in staat om niet alleen aan de lokale vraag voor groenten en fruit te voldoen maar ook aan de externe vraag van bijvoorbeeld de cruisesector en naburige eilanden."

Het kassencomplex zal door telersgroepen worden beheerd door middel van managementleasecontracten. Deze groepen zullen via een incubatieprogramma worden gemachtigd om de geselecteerde producten te telen en op de markt te brengen, op basis van een bedrijfs- en marketingplan.

St. Vincent en de Grenadines kregen in totaal €9,9 miljoen uit het EU-programma toegewezen, ook voor de aanleg van aanvoerwegen en de verbetering van de landbouwinfrastructuur op het eiland.
Publicatiedatum: