Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WarmCO levert duurzame energie voor uitbreiding 4Evergreen

Ook nieuwbouwpaprika's krijgen straks restwarmte meststoffenfabrikant

De uitbreiding van 4Evergreen met 27 hectare kas voor de teelt van paprika's wordt door WarmCO2 ondersteund door het plaatsen van een nieuw restwarmte- en CO2-afnemerstation in 2018 zodat ook deze kassen kunnen worden voorzien van duurzame restwarmte en CO2 die wordt onttrokken van meststoffenfabrikant Yara.



De aansluitingen op het kavel zijn tijdens de aanleg van het duurzame warmte- en CO2-net al voorzien. Hierdoor zijn de werkzaamheden buiten het bouwgebied beperkt. De uitbreiding heeft tevens tot gevolg dat de verdere volloop van de Smitschorrepolder zichtbaar begint te worden. Naast de overige geplande uitbreidingen van de zittende tuinders in de Smitschorrepolder is er enkel in de Autrichepolder nog 25 ha. (bruto) grond te koop voor nieuwe kassen. Ook bij dit kavel zijn de aansluitingen voor het distributienet al voorzien.

Uitstoot 23.468 huishoudens
De werkzaamheden van WarmCO2 op de bouwlocatie beginnen na de zomervakantie 2018 en zullen binnen ca. 3 maanden zijn afgerond. Er worden dan ondergronds warmte- en CO2-leidingen gelegd en bovengronds een CO2- en warmte-afnamestation geplaatst met bijbehorende apparatuur.

In totaal wordt er na de 1e fase (13,5 ha.) van deze uitbreiding (eind 2018) aan 110 ha. (netto) duurzame warmte en betrouwbare CO2 geleverd en hiermee wordt optimalisatie van de duurzame energie gerealiseerd.

Door deze uitbreiding wordt er totaal door WarmCO2 in 2019 net zo veel CO2 vermeden als 23.468 huishoudens uitstoten.

Voor meer informatie:
WarmCO2
Publicatiedatum: