Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse supermarkt-‘waakhond’ oogst succes

Christine Tacon presenteerde maandag 25 juni haar 5e voortgangsrapport als Groceries Code Adjudicator (GCA), de Britse supermarkt 'waakhond'. De Groceries Code Adjudicator is in 2013 opgericht om te controleren of de 10 grootste supermarkten in het VK hun leveranciers op een eerlijke manier behandelen en zich houden aan de Groceries Supply Code of Practice (GSCOP).
 
Uit de jaarlijkse enquĂȘte, gehouden onder directe leveranciers aan de 10 grootste Britse supermarkten, bleek dit jaar dat door het werk van Christine Tacon en haar team het aantal klachten van leveranciers over het correct naleven van de code door de supermarkten opnieuw is gedaald. Het percentage van leveranciers dat een of meer aan de code gerelateerde problemen heeft ondervonden is gedaald van 79% in 2014 naar 43% in 2018. Tesco liet dit jaar de grootste verbetering zien, gevolgd door Morrissons, Asda en Co-op. Dit is echter niet verwonderlijk, aangezien dit de 4 supermarkten zijn die het afgelopen jaar in het bijzonder door de GCA onder de loep zijn genomen.
 
Bron: Agroberichten Buitenland
 
 
Publicatiedatum: