Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sunniva kiest voor JSK koeling:

"Continu de juiste hoeveelheid gekoelde lucht voor medicinale wietteelt"

In Cathedral City, een wijk gelegen naast Palm Springs in de Californische Palm Desert, wordt een 3,5 hectare project gebouwd voor de medicinale teelt. Naast het ontwerp en de bouw van de volledige kasconstructie inclusief scherming, kiest Sunniva nu ook voor het JSK-koelsysteem, een eigen innovatie van Certhon. Uniek aan de koelinstallatie is de slimme luchtcirculatie, waarbij er continu de juiste hoeveelheid gekoelde lucht door het gewas geblazen wordt.



Sunniva, van origine een Canadees bedrijf, heeft vestigingen in zowel Canada als Californië. Dit nieuwe project bestaat uit een gesloten kas van 2,8 hectare en een verwerkingsruimte van 7.000 meter, wat volledig wordt ingezet voor de productie van medicinale teelt. Door de gesloten kas is er geen toevoer van buitenlucht, dus ook geen insecten, residuen en/of gebruik van bestrijdingsmiddelen, met een schone teelt als resultaat. Daarnaast is er geen luchtuitstoot, waardoor de omgeving waarin de kas geplaatst wordt hier geen hinder van ondervindt.

Volledige controle van het kasklimaat
De JSK koelinstallatie maakt deze gesloten teelt mogelijk. De JSK zuigt warme lucht van boven het gewas aan. Nadat deze door de batterij gekoeld is, wordt de gekoelde lucht onder het gewas uitgeblazen. Dankzij de uitgebalanceerde wijze van uitblazen, wordt de gekoelde lucht egaal verdeeld: de luchtstroming rondom het gewas is gelijkmatig met een uniforme verdeling van het klimaat in de kas als resultaat. Dit, in combinatie met de sturing van de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur, maakt dat er volledige controle is van het klimaat in de kas.

De kas bestaat uit acht groeiafdelingen, waarbij iedere acht weken een nieuwe afdeling geoogst zal worden. Door deze inrichting van de kas is de oploop van de planten optimaal. Door de toevoeging van de JSK koelinstallaties kan Sunniva gecontroleerder, hogere kwaliteit, sneller en meer productie draaien. Niet voor niets noemt Duncan Gordon, Operating Officer van Sunniva, de kas 'a state-of-art Dutch greenhouse' en 'the Rolls-Royce of all greenhouses'. Naar verwachting wordt het project eind 2018 opgeleverd.

Voor meer informatie:
Certhon
www.certhon.com
info@certhon.com



Publicatiedatum: