Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handhaving op schijnzelfstandigheid ZZP’ers wordt geïntensiveerd

Het kabinet is een stap verder met de uitwerking van de nieuwe wetgeving voor zzp'ers, maar heeft ook nog werk te verrichten. Zo doet het kabinet onderzoek naar de tariefstelling bij ZZP en gaat het in gesprek met de Europese Commissie over de bescherming van werkenden met lage tarieven. Dat schrijven minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Snel van Financiën in een hoofdlijnenbrief aan de Tweede Kamer.

Per 1 juli 2018 wordt de handhaving op ZZP-constructies verder geïntensiveerd. De Belastingdienst gaat bij alle 'kwaadwillenden' handhaven, waarbij de bewijslast bij de Belastingdienst blijft. Voor eind 2018 worden minimaal 100 opdrachtgevers in verschillende sectoren bezocht. Het Kabinet werkt op dit moment aan nieuwe wetgeving die de wet DBA moet gaan vervangen. Naar verwachting wordt nieuwe wetgeving pas vanaf 2020 ingevoerd.

In afwachting van nieuwe wetgeving en bij onzekerheid kunnen zzp'ers en opdrachtgevers altijd contact opnemen met de Belastingdienst om indien nodig afspraken te maken. LTO Nederland adviseert opdrachtgevers om bij de inzet van ZZP'ers gebruik te blijven maken van de modelovereenkomst. Deze modelovereenkomst is door LTO Nederland afgestemd met de Belastingdienst en is hier terug te vinden.

Bron: LTO Glaskracht

Publicatiedatum: