Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Ferme Abattoir' ontvangt Koning Filip

Koninklijk bezoek voor Brusselse stadskas

Op maandag 25 juni heeft de Belgische Koning Filip een bezoek gebracht aan 'Ferme Abattoir', de Brusselse stadsboerderij op het dak van de Foodmet. Burgemeester Eric Tomas verzorgde het onthaal, samen met de zaakvoerders van 'Ferme Abattoir', de firma BIGH, vertegenwoordigd door Frank Goes, Steven Beckers en Louis de Haleux.
 
 
Na een wandeling langs de daktuin en door de serres, volgde een woordje uitleg over het aquaponicsproject in de Fish Farm. Waterbassins gevuld met vissen zorgen er voor extra meststoffen in het water dat gebruikt wordt in de kassen om o.a. tomatenplanten te kweken.
 
 
Aansluitend vond een tafelgesprek plaats met medewerkers van Travi en Atelier Groot Eiland (re-integratie van personen die langdurig ziek zijn en voor de tewerkstelling van personen met een mentale beperking). De CEO van Abattoir, Joris Tiebout, nam plaats aan de tafel naast de Koning: "Koning Filip toonde veel appreciatie voor dit modelproject van Urban Farming. Het moet geleden zijn van de periode van Koning Leopold II dat er nog een koninklijk bezoek plaats vond op de site van de slachthuizen van Anderlecht."
 
Bron: Abattoir

 

Publicatiedatum: