Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Invloed regen op paprikateelt in Georgia en Michigan

Georgia produceert dankzij de zomertemperaturen op dit moment grote hoeveelheden paprika's. Ondertussen bereiden telers zich in Michigan voor op hun oogst over een maand. Beide staten hebben de afgelopen maanden veel regen gehad.

"Het paprikaseizoen in Georgia zal naar verwachting tot 4 juli doorgaan, afhankelijk van het weer en de hitte," zegt Todd Van Solkema van Van Solkema Family Farms. "Er is veel regen geweest in Georgia en we willen er zeker niet meer van hebben. We hebben een hoog volume en erg goede kwaliteit, min of meer zoals het vorig jaar was. In Michigan beginnen ze naar verwachting niet vóór 20 juli. De storm Alberto bracht ook veel regen naar Michigan, wat erg gunstig was voor het gewas."

Markt "kan beter"
Alhoewel Georgia momenteel veel paprika's produceert, gaat het op de markt maar langzaam en "kan de markt beter" volgens Van Solkema. "Op dit moment worden grotere paprika's voor een marktprijs van $12 verkocht. Dat is wat bescheiden."

Hoewel de markt momenteel traag is zegt Van Solkema dat telers hopen dat de oogst van Michigan de consumptie zal helpen opvoeren, daar consumenten steeds vaker streekproducten willen kopen. "Iedereen is momenteel enthousiast over de streekproductenhype. De totale vraag naar streekproducten is erg goed en Michigan zal ondanks de huidige zwakke markt een goede markt kunnen betreden zodra Georgia klaar is."

Nieuwe verpakking voor komend seizoen
Van Solkema Family Farms is druk bezig geweest met de verbetering van hun verpakkingen om op tijd te zijn voor het komende Michigan-seizoen. Nu er nieuwe apparatuur is geïnstalleerd heeft het bedrijf meer verpakkingsmogelijkheden: "We hebben dit jaar nieuwe apparatuur en machines toegevoegd om de producten te verpakken en in zakken te doen. We gaan minder voor kleinere zakken en richten ons meer op zakken van 1 pound. Verder hopen we dit jaar het volume te verhogen van onze 3-pak retailtassen."

Voor meer informatie:
Todd Van Solkema 
Van Solkema Family Farms
Tel: +1 (616) 878-1508
Publicatiedatum: