Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: pompoenseizoen met ups en downs

De pompoen kent geen positief seizoen. "Het vorige seizoen was goed maar het huidige is van cruciaal belang, aangezien er veel concurrentie is van het buitenlandse product, met name uit Argentinië en Egypte. De voorraden van deze twee landen worden afgezet voor €0,40 tot €0,50. We hopen dat met de Lunga di Napoli, waarvan het seizoen binnenkort begint, de markt een beetje beter zal zijn." Dat zegt Giuseppe Ventura, directeur van La Zucca Rossa di Ventura dat actief is op de groothandelsmarkt van Napels. Daarnaast zegt hij ook dat het Tunesische product dit jaar niet op de Italiaanse markt is verschenen.


De belangrijkste concurrentie kwam uit Portugal, dat zeker op het gebied van logistiek en douanerechten beter was georganiseerd dan bijvoorbeeld Argentinië. "Normaal gesproken eindigt het Portugese seizoen begin mei maar dit jaar waren er begin juni nog pompoenen uit Portugal op de markt."


Over een aantal dagen zal het seizoen van de Lunga di Napoli pompoen starten. "Er zal wel vraag zijn dit naar dit product, vooral op de markten in Campanië, maar helaas verwachten we dat de prijs 40% lager is dan voorgaand seizoen. Vorig seizoen was goed en toen de Italiaanse pompoen op de markt kwam, was de prijs ongeveer €1,- en dit jaar ongeveer €0,65. De verkoop op dit moment is zeer beperkt", zegt Guiseppe.


In vergelijking met voorgaand seizoen is de Lunga di Napoli 10 dagen later. "Dat is goed want anders zou deze pompoen samen met het buitenlandse product op de markt zijn, wat voor chaos zou zorgen. Deze extra 10 dagen zorgen ervoor dat er bijna geen concurrentie voor meer is. Nu moeten we hopen op een toename is consumptie", concludeert Giuseppe.
Publicatiedatum: