Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaans Fresh Guru wil kasareaal verdubbelen:

"We willen af van een fluctuerende tomatenprijs"

Een positief halfjaarverslag voor het Italiaanse Fresh Guru uit Ostello en de verwachting is dat tegen het einde van het jaar het aantal hectare zal worden verdubbeld van de huidige 11 naar 22 hectare aan kassen, allemaal bestemd voor de tomatenteelt.



Sales manager Alessio Orlandi zegt tevreden te zijn met de eerste zes maanden: "Onze tomaten zijn erg in trek bij zowel de Italiaanse als de buitenlandse retail. Onze kracht ligt in het stabiel houden van het product. De helft van de kassen is verlicht met LED-licht voor de wintercyclus. Als we volledig operationeel zijn, hebben we 11 hectare met kunstlicht en de resterende 11 gebruiken we voor de zomercyclus."



Orlandi is alweer bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen, dat in oktober van start gaat. Het doel is om contracten te bedingen met vooraf ingestelde hoeveelheden en prijzen. "We willen af van de fluctuerende marktprijs want daar worden alle spelers op de markt uiteindelijk beter van, zelfs de consument."



Orlandi is in deze dagen bezig met het leggen van contacten en het sluiten van contracten met ketens die geïnteresseerd zijn in deze manier van werken.

"De eerste tests hebben uitstekende resultaten opgeleverd. Met vooraf bepaalde hoeveelheden en gevestigde prijzen kunnen we onze activiteiten plannen, zowel wij als telers, maar ook degenen die de groenten en fruit in de detailhandel beheren", concludeert Orlandi.

Contact:
Fri-El Greenhouse
Alessio Orlandi - sales manager
Email: alessio.orlandi@freshguru.it
Web: www.fri-el.it
Publicatiedatum: