Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LED verbetert de productie en kwaliteit in biologische kas

Sinds Peace Tree Farm LED licht van Fluence (VYPRx Plus) gebruikt, is de gewasproductie en energie-efficiëntie van het bedrijf duidelijk verbeterd. Peace Tree Farm teelt duurzaam USDA-gecertificeerde biologische kruiden, groenten en sierplanten in Kintnersville, Pennsylvania.


Volgens Lloyd Traven, CEO en eigenaar van Peace Tree Farm, voldeden de hogedruknatriumlampen niet aan hun kwaliteits- en consistentienormen noch aan de eisen van hun klanten. "Sinds we op Fluence LED-licht zijn overgeschakeld, hebben we betere oogsten, kwaliteit en energie-efficiëntie, waarbij we ook nog de doorlooptijden en oogstverlies hebben verminderd. Onze klanten zijn nog nooit zo tevreden geweest en we zullen dus nooit meer naar hogedruknatriumlampen terugkeren."


Peace Tree Farm gaat van hogedruknatriumlampen (links) over naar Fluence VYPRx PLUS LED-licht (rechts) en heeft daardoor 40% minder uitval

In het afgelopen jaar zag Peace Tree Farm grote schommelingen in plantkwaliteit en productie, vooral met hun basilicum. Om deze schommelingen en verlies als gevolg van weinig natuurlijk daglicht te minimaliseren, werden er meer zaailingen geproduceerd om voldoende retailklare planten te hebben voor hun supermarktketen-klant. Sinds de overgang naar Fluence LED-licht heeft Peace Tree Farm 40% minder verlies en kunnen ze vrijwel alle planten naar de supermarkten van hun klant in de Mid-Atlantische regio verzenden.



Verbeteringen bij Peace Tree Farm door Fluence VYPRx PLUS LED-licht, in vergelijking met hogedruknatriumlampen:
  • Verbeterde plantkwaliteit - De plantenmorfologie voor gewassen van Peace Tree Farm is nu robuuster, compacter en goed vertakt.
  • Versnelde oogstwissel - Direct productieverbetering doordat er elke 4 weken geoogst kan worden i.p.v. elke 6 weken. 
  • Energiebesparing - De 525W Fluence VYPRx PLUS LED-lampen vervangen 1000W HPS-lampen met als gevolg hogere lichtintensiteit en vermindering van het energieverbruik met bijna 50%.
  • Minder uitval en betere prognose - Door oogstverlies vrijwel te elimineren heeft Peace Tree Farm nauwelijks uitval en is het vermogen om zaaien en verzenden te voorspellen drastisch verbeterd.
Nick Klase, CEO en mede-oprichter van Fluence Bioengineering: "Efficiëntie vormt de hoeksteen van de aanpak van de voedsel- en klimaatvraagstukken die onze wereld momenteel beïnvloeden. We zijn er trots op om samen te werken met duurzame telers zoals Peace Tree Farm. De resultaten, die Peace Tree Farm behaalt sinds ze onze lichtsystemen gebruiken, zijn erg indrukwekkend en we denken dat hun situatie model kan staan om telers over de hele wereld te helpen bij het produceren van gewassen van hogere kwaliteit met minder gebruik van natuurlijke hulpbronnen."

Voor meer informatie:
Fluence Bioengineering
4129 Commercial Center Drive
Suite 450
Austin, TX 78744
512-212-4544
info@fluencebioengineering.com
www.fluence.science
Publicatiedatum: