Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pink Blossom

Nieuw Brits rabarberras: Pink Blossom

Na eerst de bijnaam 'Sid' te hebben gekregen, is nu de officiƫle naam van het nieuwe rabarberras 51D door Hargreaves Plants bekendgemaakt en die luidt: Pink Blossom.


"We zijn ongelooflijk trots op de vooruitgang die we geboekt hebben met dit rabarberras dat zijn bijnaam dankt aan het feit dat sommigen het label '5ID' verkeerd lazen. We zijn blij nu eindelijk aan te kunnen kondigen dat dit nieuwe, verbeterde ras Pink Blossom zal gaan heten en in de zomer van 2018 officieel op de markt zal komen," vertelt Charlie Mackelden van Hargreaves Plants. 

De naam is mede te danken aan de aantrekkelijke roze bloemen waarmee dit ras vroeg in lente bloeit. Pink Blossom is een zoet ras dat zowel rauw als gekookt gegeten kan worden. Het bedrijf legt uit dat de groente zich goed leent als gezond alternatief om gebak zoeter te maken, waardoor er minder suiker aan toegevoegd hoeft te worden.

"Dit ras is niet alleen gekozen omdat het ideaal is voor in moestuinen maar ook omdat het net zo geschikt is voor de commerciĆ«le teelt. De compacte, robuuste stengels maken dat het ras eenvoudig te vermeerderen is. Pink Blossom slaat daarnaast sneller aan dan andere rassen en dat betekent dat het ras minder risico op verliezen geeft. Dankzij haar stevige stelen, onderhoudsvriendelijke hoogte en vroege bloei is dit ras nu al geliefd bij velen," aldus Charlie. 



Voor meer informatie:
Charlie Mackelden
Hargreaves Plants
Tel: +44 (0)1485 609 252
Email: sales@hargreavesplants.com
www.hargreavesplants.com
Publicatiedatum: