Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in Neder-Oostenrijk

Planten van prei langs de Donau



Telers langs de Donau planten momenteel hun vollegronds prei. Na het intensief gereed maken van de grond worden de planten geplant, waarna ze tot eind augustus/begin september zullen groeien. Vervolgens zullen ze als herfstprei geoogst en als zodanig op de markt gebracht worden. Fruchthof Detter in Neder-Oostenrijk -aan de oevers van de Donau- biedt consumenten een blikje in de aanplantfase. 



Drie rijen potlood dikke preiplantjes kunnen tegelijkertijd met de plantmachine geplant worden met een afstand van 15 tot 20 cm tussen de planten en een afstand van 40 tot 60 cm tussen de rijen. 

Gespecialiseerde teler
In Tullnerfeld, noordelijk van de Donau, worden de bijzonder smakelijke groenten van de familie Detter al generaties lang geteeld. De lichte grond in het gebied biedt excellente condities voor het telen van gewassen van hoge kwaliteit, zoals knolselderij, wortelen en spruiten. Daarnaast verbouwt de familie in het Absdorf gebied Hollandse asperges, die op de regionale markt verhandeld worden. Ook bladpeterselie behoort tot hun specialiteiten.



Voor meer informatie:
Fruchthof Detter
GF: Stefan Detter
Kremserstr. 96
3462 Absdorf
Telephone/Fax: +43 02278/2554
Publicatiedatum: