Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw WKK-product: 5% meer elektrisch rendement

Tecogen lanceert een nieuwe reeks warmtekrachtkoppelingsproducten onder de naam Tecopower. Tecogen produceert warmtekrachtkoppelingsproducten die door middel van gepatenteerde technologie vrijwel alle luchtverontreinigende stoffen elimineren en de koolstofvoetafdruk van een klant aanzienlijk verminderen en schone energie opleveren. Tecopower is de nieuwste verbetering van de oude CM-serie van het bedrijf, ook verkrijgbaar in 60 en 75 kW. De belangrijkste verbetering betreft verhoging van het elektrisch rendement met 5%, wat aanzienlijke extra besparingen voor klanten betekent. Een nieuw ontwerp behuizing verlaagt het geluidsniveau met 5 dBa tot 65 dBa op 6 meter. En Tecopower heeft nu genoeg aan een gasdruk bij een waterkolom van zon' 10 cm, waardoor het bijna niet nodig is de gasdruk op te voeren. 



Stephen Lafaille, productmanager van Tecogen: "Wat begon als een rebrandingsoefening veranderde snel in een aantal productverbeteringen die ons nu echt op de markt hebben gezet. Met Tecopower hebben we een WKK-product ontwikkeld dat efficiƫnter, stiller en eenvoudiger te installeren is. Vorig jaar hebben we transitiemodellen geleverd die warm door de markt zijn verwelkomd. Levering van de nieuwe Tecopower producten begint dit kwartaal. Net als al onze producten is Tecopower uitgerust met ons gepatenteerde Ultera emissiecontrolesysteem, waardoor het emissieniveaus behaalt die vergelijkbaar zijn met een brandstofcel, voor een fractie van de kosten. Al deze verbeteringen vertalen zich in een krachtig concurrentievoordeel."

Tecogen's CEO Benjamin Locke vertelt dat het kosteneffectieve, gestandaardiseerde WKK-systeem dat nu Tecopower is al in de jaren tachtig door Tecogen werd ontworpen en dus al 30 jaar bestaat. "Meer dan 1200 systemen in de Verenigde Staten hebben miljoenen bedrijfsuren gemaakt en klanten miljoenen bespaard op hun energierekening. OTecopower is een nieuwe stap vooruit in onze voortdurende inspanningen om een leidende positie in de markt te behouden."

Naar verwachting zullen de eerste Tecopower-systemen tegen het einde van dit kwartaal worden geleverd.

Voor meer informatie:
Tecogen
45 First Avenue
Waltham, MA 02451
781-466-6400
products@tecogen.com
www.tecogen.com
Publicatiedatum: