Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatensorteerlijn krijgt tweede leven in Australië

Een tweede leven voor een tomatensorteerlijn. De hele machine is down-under gegaan voor een Australische teler. De ontwikkeling van deze sorteerlijn is van A tot Z geregeld door Steenks Service. De technische realisatie is in samenwerking met Hortimat gerealiseerd. Op dit moment (medio juni 2018) wordt de sorteerlijn door drie monteurs van Hortimat geïnstalleerd op Australisch grondgebied.



Tomaten machinaal sorteren
Steenks Service: "In samenwerking met andere bekende partijen uit de tuinbouwbranche kunnen we ook dergelijke grote projecten aanpakken. In dit geval hebben wij samengewerkt met Hortimat, al jarenlang onze partner. Hortimat heeft hierbij de technische realisatie van de sorteerlijn uit handen genomen. Onze rol was het van A tot Z ontzorgen van de Australische klant. Dit wil zeggen dat we de klantwens in kaart hebben gebracht, de machine uitgedacht hebben en de voortgang van het project hebben bewaakt."



Uitbesteden van grote projecten
"Vooral voor de Australische tuinder is de uitbesteding van dit grote project goud waard aangezien zij zich hierdoor konden focussen op hetgeen wat belangrijk is: het telen van tomaten. Daarbij is het opzetten van een dergelijk project vanaf zo'n afstand een lastige klus. In het verleden werd er al vaker een beroep gedaan op onze kennis van de tuinbouwbranche om grote projecten in goede banen te leiden. En dit zal zeker in de toekomst nog vaker gebeuren."



Uiteraard is de machine uitvoerig getest voordat de verscheping naar Australië plaatsvond. Via de onderstaande beelden krijgt u een goed idee van de omvang en werking van de gehele lijn.





Voor meer informatie:
Steenks Service B.V.
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl
Publicatiedatum: