Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Apetit Finland
Fin investeert €9,7 miljoen in groentenballen en -burgers
De Finse groentenverwerker Apetit is van plan om €9,7 miljoen te investeren in een nieuwe productlijn in haar fabriek in Säkylä om aan de groeiende vraag naar groentenballen en -burgers tegemoet te komen. In augustus wordt met de bouw begonnen en de nieuwe lijn zal naar verwachting in juni 2019 in gebruik genomen kunnen worden. Hierdoor zal de huidige productiecapaciteit van de faciliteit verdubbelen en is Apetit in staat om nieuwe producten voor zowel de Finse als overzeese markt te ontwikkelen.
Veel consumenten zeggen dierlijke eiwitten vaarwel uit gezondheids- of milieuoverwegingen en plantaardige alternatieven worden steeds populairder. Volgens de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) zal de vleesconsumptie in Europa naar verwachting dalen van bijna 11 kilo per persoon in 2017 naar minder dan 10,4 kilo per persoon en dat is een veel sterkere afname dan het wereldwijde gemiddelde.
Volgens foodbev.com zal Apetit naast groentenballen en -burgers ook vergelijkbare producten op basis van vis gaan produceren.