Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fins teeltsysteem verbeterd met nieuwe goot

Green Automation heeft hun gepatenteerde geautomatiseerde hydrocultuur slateeltsystemen van nieuwe technologisch geavanceerde verbeteringen voorzien. De verbeteringen gelden vooral de teeltlijnen en staan garant voor een systeem met meer precisie en gebruiksgemak dat minder onderhoud nodig heeft. Door de verhoging van de duurzaamheid van het systeem is het ook mogelijk om steeds langere teeltlijnen te ontwerpen. Daarnaast is er nu een nieuw goottype beschikbaar om kruiden en sla in grote potten te telen.

Alle productverbeteringen zijn nu in gebruik bij klantenbedrijven in Europa en de Verenigde Staten. Tero Laakso, COO van Green Automation Export: "Als hightech automatiseringsbedrijf vinden we altijd manieren om ons systeem verder te ontwikkelen ten bate van een verhoogde productie en efficiëntie voor onze klanten."



Teeltlijnverbeteringen
Nieuwe functies zijn onder meer een ruimtebesparend transportbandsysteem en een gootverplaatsingsmechanisme dat het ontwerp van langere teeltlijnen mogelijk maakt, wat resulteert in een grotere gootcapaciteit en slaproductie.

Voor systemen met het optionele ontkiemingsdeel op een lager niveau is een nieuwe, preciezere elektrische lift geïntroduceerd om de goten van het lagere kiemingsniveau naar de teeltlijn te tillen.

Nieuwe 4" (105 mm) goot voor grotere potten
Het 'Living Lettuce & Herb' gootsysteem van Green Automation zorgt voor een efficiënte teelt van kroppen sla en kruiden in goten van 3" (75 mm).

Voor nieuwe klant DeliVerde in Finland, die kruiden in grote potten wil kunnen telen, ontwikkelde Green Automation bredere goten met een maximale breedte van 4" (105mm) om een efficiënte teelt in grote potten mogelijk te maken.

Gebruik van de verbeterde systemen in Europa en de VS
DeliVerde gebruikt de verbeterde teeltsystemen met bredere goten sinds begin 2018 in Turku, Finland, om hun kruiden te telen. "Ons bedrijf is klein en flexibel en we hebben een efficiënte productie. Onze producten worden op basis van ontvangen bestellingen geoogst en direct aan klanten in heel Finland geleverd. We hebben hoge kwaliteitsnormen en hadden een betrouwbaar teeltsysteem nodig dat aan onze behoeften voldeed en ons in staat stelde om onze activiteiten verder uit te breiden," zegt Liisa Lindroth van DeliVerde.

De verbeterde teeltlijnen zijn onlangs op de Noord-Amerikaanse markt geïntroduceerd. Het Baby Leaf systeem van Green Automation wordt sinds 2016 succesvol gebruikt door Little Leaf Farms in Massachusetts. Little Leaf Farms heeft net hun eerste kasuitbreiding afgerond, waardoor hun teeltoppervlakte is verdubbeld tot zo'n 2 hectare. Ze zijn het eerste bedrijf in Noord-Amerika dat de verbeterde teeltlijnen zal installeren.

"Een sterk geautomatiseerd teeltsysteem is belangrijk voor ons bedrijf. Uitbreiden met de Green Automation technologie was een logische stap om aan de grotere vraag van klanten naar lekkere, verse, lokaal geteelde sla te voldoen," zegt Paul Sellew, CEO en medeoprichter van Little Leaf Farms.

Voor meer informatie:
Green Automation
Tekniikantie 12
02510 Espoo
Finland
+358 10 5044344
Publicatiedatum: