Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Looveren:

"Elke procent extra licht telt"

Van Looveren stond op de GreenTech met hun diffuus glasassortiment TerraSol™.



1. Hoe dragen jullie bij aan de vooruitgang van de wereldwijde tuinbouwsector?
Met ons diffuus glas TerraSol™ bieden we een product aan met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Wij zijn ervan overtuigd dat diffuus glas een steeds meer prominente rol zal innemen. We vinden het dan ook belangrijk dat we een actief lid zijn van de NEN-commissie die de nieuwe NEN-normen 2674 en 2675 heeft ontworpen voor het meten van de lichttransmissie en hortiscatter.

2. Wat is volgens jullie momenteel het belangrijkste vraagstuk in de tuinbouwsector?
Voor ons als Van Looveren is het belangrijkste topic uiteraard de lichttransmissie. Vermits elke extra procent licht in de kas telt, zorgt ons TerraSol™ glas voor meer rendement en grotere teeltopbrengsten.

3. Op welk huidig project zijn jullie het meest trots?
Uiteraard zijn wij trots op al onze projecten (al dan niet met TerraSol™ glas), maar toch ook in het bijzonder op een project in Val de Loire (Frankrijk) waar we reeds in 2016 TerraSol™ glas geleverd hebben en waar we onlangs de tweede fase hebben geleverd. We zijn ook heel blij met een TerraSol™ project in Broechem (BE). We leveren dus niet alleen wereldwijd, maar ook gewoon om de hoek.

4. Hoe zien jullie de toekomst van de tuinbouwsector?
We geloven in een rooskleurige toekomst van de tuinbouw. Er is een stijgende vraag van de consument naar een zeker, veilig en betaalbaar lokaal voedselsysteem.
Om voedselschaarste te bedwingen, schakelen meerdere markten over van foliekassen op kassen in glas (bv. Midden Oosten, Iran, Rusland, Georgië …).
Maar ook in onze contreien is er een stijgende vraag naar (plaatselijk geproduceerd) gezond voedsel. Wat Van Looveren betreft kijken wij ernaar uit om in de nabije toekomst TerraSol™ projecten van tientallen hectare te verkopen.

Voor meer informatie:
Van Looveren
www.vanlooveren.be
info@vanlooveren.be
Tel.: +32 3 475 00 80

Publicatiedatum: