Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chinezen zoeken nog zoetere rassen

China: goede vooruitzichten voor trostomaten

"Beijing Hortipolaris bevindt zich in het industrieterrein van het Miyun District in Beijing. De kassen bestrijken 3,3 hectare, waaronder 2,2 hectare voor de tomatenteelt. 2.000 vierkante meter wordt gebruikt voor sla en nog eens 2.000 vierkante meter als kwekerij. We begonnen op 15 februari met het aanplanten van cherrytomaten en hadden onze eerste oogst in medio april. Het seizoen zal doorlopen tot eind juli. In de eerste maand, die van medio april tot medio mei liep, hebben we ongeveer 100 ton aan cherrytomaten geoogst. We verwachten een maandelijkse oogst van rond de 95 ton," zegt Xu Dan, CEO van Beijing Hortipolaris.


Xu Dan, CEO van Beijing Hortipolaris, bij een tomatenplantage



"We werken nauw samen met twee Nederlandse veredelaars om nieuwe rassen te ontwikkelen. Ons team heeft in vorig jaar een aantal verschillende Nederlandse bedrijven bezocht om informatie uit te wisselen en ervaringen te delen. Het doel was om de meest geschikte tomaat voor Chinese consumenten te vinden. We hebben ook verschillende evenementen georganiseerd, waar consumenten verschillende smaken konden proeven. Binnenkort brengen we weer een bezoek aan de Nederlandse veredelaars om de nieuwe tomatenrassen te beoordelen. We evalueren dan de experimenten met de planten en de proefsessies. Hierdoor zullen we meer weten over de mogelijkheden van elk ras."






"De opbrengst aan trostomaten heeft onze verwachtingen overtroffen. Het noorden van China had relatief veel zonlicht in dit seizoen. De prijzen zijn nog steeds vrij redelijk. Hoewel dit tomatenras in Europa wordt gezien als een soort met een hoog suikergehalte, geeft de feedback vanuit de Chinese consument aan dat men hier de voorkeur heeft voor nog zoetere rassen. We gaan daarom meer energie steken in het ontwikkelen van tomatenrassen die tegemoet komen aan de Chinese consument."



"Er is al een jaarrond aanbod van cherrytomaten op de Chinese markt, maar dit zijn meestal tomaten van het Qianxi-ras. Trostomaten zijn pas in de laatste twee jaar in grote volumes op de markt verschenen. Marktonderzoek laat zien dat kleine trostomaten op het gebied van uiterlijk en verpakking beter aansluiten bij de huidige behoeftes van de consument. We zetten onze trostomaten met ons merk "Polaris" op de markt via retailers in het hogere en middelhoge marktsegment in steden als Shenzhen, Beijing, Shanghai en Guangzhou. Op dit moment zijn we in overleg met e-commerceplatforms als JD.com. We hopen dat we in de nabije toekomst onze tomaten ook aan kunnen bieden via online retail."



"We vermarkten onze kleine trostomaten in dozen. Een doos bevat een tros. Elke tros weegt tussen de 260 en 300 gram. Ook leveren we tomaten in cadeauverpakking voor speciale gelegenheden. Onze consumenten bestaan uit drie verschillende groepen. Ten eerste heb je jonge consumenten met een druk leven, die vooral letten op gezonde voeding. Ten tweede heb je consumenten van middelbare leeftijd die vooral waardering hebben voor het uiterlijk en de sterke smaak van cherrytomaten. Ten derde zijn er kinderen die grote tomaten moeilijker te eten vinden. Voor kinderen zijn onze cherrytomaten perfect. Ze zien er goed uit, smaken uitstekend en passen perfect bij de kleine consument."

Xu Dan
Beijing Hortipolaris
Company telephone: +86 138 1022 2990 
Company e-mail: dan.xu@hortipolaris.com
Publicatiedatum: