Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Crowdfunding levert bijna drie ton op

Thee van Nederlandse bodem

Johan Jansen (33) is eigenaar van Special Plant Zundert & Tea by Me. Samen met zijn mensen biedt hij een beleving: geniet van speciale planten. Johan ontdekte dat hij het familiebedrijf niet over wilde nemen. Toch is hij ondernemer geworden en wijdt hij zich steeds meer aan de productie van 'gezonde Red Bull': groene thee.



Uit wat voor familie kom je?
"Ik kom uit een echte tuindersfamilie. Mijn ouders hadden samen met mijn oom een grote tomatenkwekerij. Hier groeide ik op en werkte ik veel mee. Het was de plek waar ik leerde creatieve oplossingen te verzinnen voor onmogelijke klussen. Ik groeide op met het idee om het familiebedrijf over te nemen."

Met crowdfunding haalde Tea by Me de afgelopen maanden bijna drie ton op.

Wat zijn je ambities?
"Dit jaar maken we het mogelijk dat iedereen in Nederland, Nederlandse thee kan drinken. Hier wil ik Tea by Me goed neerzetten, pas dan ga ik ook echt volgende stappen zetten in Denemarken, Jersey, Frankrijk en Canada. Ik bekijk mijn bedrijf meestal als een tafel. Eerst zorg ik dat ik in Nederland een stevige tafel heb neergezet die keurig gedekt is en waar we aan kunnen eten. Dan ga ik de tafels ook dekken in andere landen. Nu zet ik de tafel daar soms al wel neer, of geef ik hem een andere plek. Maar het opdekken, dat komt later allemaal pas. Mijn ambitie is om Europa aan lokaal geproduceerde thee te krijgen."

Lees hier het hele artikel.
Publicatiedatum: