Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rolls-Royce gaat gasmotoren leveren aan vijf kasprojecten

Rolls-Royce heeft contracten getekend om vijf kasprojecten in België en Nederland te voorzien van de nieuwe B36:45 L6 enL9 gasmotoren. Deze motoren bieden een laag brandstofgebruik en lage uitstoot van NOx, CO2, SOx en deeltjes. De motoren worden geproduceerd door Bergen Engines As, deel van Rolls-Royce Power Systems.



 

De contracten behelzen een totaal van zeven motoren die warmte en stroom gaan leveren aan zowel nieuwe als bestaande kassen. MTS de Jong Francke in Holland en VW Tuinderijen, Tuinbouwbedrijf Marc Pittoors (T.B.M.P), Tomato Masters en Tomw@tt in België bevinden zich onder de klanten.

Marc Pittoors, CEO van T.B.M.P: "Voor ons tomatenteeltbedrijf waren er drie factoren cruciaal in het maken van deze beslissing: de beste elektrische efficiëntie in de markt, de expertise van Rolls-Royce met gasmotoren sinds begin jaren negentig als pionier in de lage brandstofverbruik technologie en een optimale warmtebalans."
 
Rolls-Royce levert en installeert de complete CHP systemen voor de vijf kassen, bestaande uit generatoren, geluidsafscheidingen, uitlaatgassystemen, waaronder SCR en warmtewinning en controle- en beschermingssystemen.

De geproduceerde stroom zal voornamelijk voor kasverlichting gebruikt worden of geëxporteerd naar het regionale net. De warmte van de uitlaatgassen en het koelwatersysteem van de motor levert warmte en CO2 aan de kassen om plantgroei te stimuleren.

Voor meer informatie:
Rolls-Royce
Publicatiedatum: