Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Wittevlieg in tomaat te lijf

In tomaat en andere vruchtgroententeelten is op een aantal plaatsen te veel wittevlieg aanwezig. In geval van virusproblemen is iedere wittevlieg er ťťn teveel. Twee integreerbare oplossingen zijn BotaniGard WP en ER II. BotaniGard is larvenbestrijder, terwijl ER II zich richt op de volwassenen en eieren.ER II
ER II bestrijdt eieren en volwassen wittevlieg. In tomaat bevinden deze stadia zich in de kop van de plant. Het advies is alleen de kop van de plant spuiten. De wittevlieg is hierdoor gericht te bestrijden en de natuurlijke vijanden en vruchten die zich lager in het gewas bevinden, worden ontzien.

BotaniGard
Vooral de larven en poppen van wittevlieg zijn gevoelig voor BotaniGard. De larven en poppen bevinden zich daar, waar ook de nuttigen zich bevinden. BotaniGard is veilig voor deze nuttigen en is daardoor een veilig extra hulpmiddel. Het raken van de larven is een must voor een goede bestrijding. Zowel de kaswittevlieg als Bemisia tabaci zijn gevoelig voor BotaniGard. Combineren met fungiciden is in veel gevallen mogelijk. Klik hier voor het nieuwe, actuele tankmix overzicht.

Advies
Spuit bij aanwezigheid van veel volwassenen en eieren ER II door de kop van de plant bij snel drogende omstandigheden. Zet BotaniGard WP in als ondersteuning van de nuttigen en spuit het gehele gewas. Een hoge RV zorgt voor een snellere kieming van de sporen. Voer de bespuiting daarom bij voorkeur aan het einde van de dag uit.

Op onze website vindt u meer informatie over ER II en BotaniGard.


Voor meer informatie:
Certis Europe
www.certiseurope.com

Publicatiedatum: 14-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: