Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vervoerskosten VS stijgen € 850 voor voertuiginspecties

In de Verenigde Staten worden elk jaar tienduizenden voertuigen geïnspecteerd tijdens de CVSA Roadcheck. Dit jaar werden controles gedaan van 5-7 juni gehouden. Veel vrachtwagenchauffeurs noemden het de meest vreselijke week van het jaar, omdat ze veel hinder ondervonden tijdens de inspecties en tijdens deze drie dagen niet konden rijden.

"In voorgaande jaren leidde Roadcheck tot een lager aanbod en hogere tarieven doordat sommige vrachtwagenchauffeurs die week vrij namen en anderen rijtijd verloren i.v.m. de inspecties," vermeldt een blog. 

Van de 24 gebieden in de VS hadden 12 een tekort aan vrachtwagens, 4 een licht tekort en in 8 was er voldoende aanbod aan vrachtwagens. Dat betekent dat 67% van de VS niet voldoende aanbod van vrachtwagens had in de week voor Roadcheck.

Maar niet alleen de Roadcheck droeg bij aan hogere transportkosten. De dieselprijs is flink gestegen. Daar komt bij dat voor het vervoer van AGF vaak koelwagens nodig zijn. De vraag naar koel- en vriestransport nam de afgelopen vijf jaar twee maal zoveel toe als de vraag naar gewoon transport.

Volgens supplychaindive.com hebben veel verladers melding gedaan van dalende opbrengsten als gevolg van de stijgende transportkosten. Sommigen verhogen hun prijzen ter compensatie van hun kosten, terwijl anderen distributiecentra dicht bij consumenten bouwen om de kilometrage te verlagen.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018