Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marc Lambeens, Fruit Vandepoel

"Prijsdip verandert zachtfruitmarkt”"

Tholen – "In de aardbeienmarkt valt momenteel alles samen", vertelt Marc Lambeens van Fruit Vandepoel. "Er is aanvoer van vollegrondsaardbeien en de stelling-aardbeien. Er is veel kwaliteitsverschil tussen de beschermde en onbeschermde teelt en de vraag naar aardbeien is vrij laag. Dit resulteert in een lage prijs van tussen de 1 en 1,60 euro op de veilingen."



Niet alleen het aardbeienseizoen heeft een dipje, maar ook het andere zachtfruit. "Normaal gezien loopt het Franse kersenseizoen mooi over in het Belgische seizoen, maar door de weersomstandigheden zijn Belgische kersen veel eerder op de markt. Bij rode bessen gebeurt dit ook, het seizoen is nog niet eens begonnen en de rode bessenmarkt is al in elkaar gezakt", vertelt Marc.

"In de komende weken verwachten we dat de aanvoer van aardbeien wat terugloopt, misschien doet dat de prijzen wel weer goed. Toch is het altijd moeilijk te voorspellen, omdat er zoveel factoren invloed hebben op de prijs. In de omliggende landen is er dit jaar meer aardbeien aangeplant, dus dat geeft ook druk op de prijzen. We hopen dat stilletjes aan de prijzen omhooggaan, maar het is dus even afwachten", besluit Lambeens. 

Voor meer informatie:
Marc Lambeens
Fruit Vandepoel
Molenbergstraat 11
3470 Kortenaken - België
+32 (0) 11 58 71 47