Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oldenburger Münsterland begroet de eerste kersen en wortelen van het seizoen

In het Oldenburger Münsterland (Niedersachsen) is het momenteel hoogseizoen voor de groothandelaren. Een grote hoeveelheid lokale producten komt momenteel bij de groothandelaren binnen. Onder andere sla, bloemkool en koolrabi zijn reeds uit lokale teelt beschikbaar en ook de eerste lokale bospenen worden deze week verwacht. Datzelfde geldt voor de lokale kersen, die eveneens snel verwacht worden.


Kersen uit Spanje worden momenteel vervangen door Duitse

"Momenteel hebben we nog Turkse en Spaanse kersen in het assortiment: de Duitse kersen zijn echter al plukrijp en verwachten we eind van de week", deelt een verkoopleider van de 'Grossmarkt Gesellschaft Oldenburg' mee.


Marina is een groothandelaar met een compleet gastronomie-aanbod die daarnaast eveneens een klein aanbod aan groenten heeft

In aansluiting op de collega's in het zuiden van Duitsland, waar het seizoen zoals gebruikelijker vroeger begint, zijn ook de bospenen uit Oldenburg momenteel klaar voor de seizoensstart.


Een leveringsvoertuig van AS Frucht

Lokale versverzorging
Het groothandelsterrein van Grossmarkt Gesellschaft Oldenburg is een kleine handelsplaats aan de rand van de stad Oldenburg en telt enkele lokale versleveranciers. De daar gevestigde handelsfirma's focussen zich voornamelijk op de lokale markt en leveren aan de gastronomie, evenals aan retailers en wederverkopers. De producten worden zoveel mogelijk uit lokale teelt afgenomen, onder andere via de Gartenbauzentrale Papenburg en Erzeugergrossmarkt Langförden (ELO). Ook worden er uiteenlopende tomatenrassen uit Nederland aangeboden.

Voor verdere informatie:
Grossmarkt Gesellschaft Oldenburg mbH
Großmarktstraße 13
26127 Oldenburg
Deutschland
Publicatiedatum: