Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nijssen op de GreenTech:

Plantengroeikamers en indoor farming oplossingen

Tijdens de GreenTech in Amsterdam presenteert Nijssen de meest recente oplossingen op het gebied van plantengroeikamers en indoor farming.
De afgelopen jaren realiseerde Nijssen onder meer ruim honderd klimaatkamers voor diverse bedrijven in Enkhuizens Seed Valley. De ruimtes, waaronder fytotrons, in vitro ruimtes, weefselkweekruimtes, vernalisatieruimtes, zaadopslagruimtes (met vriesinstallatie) en stoomcellen voor ontsmetting, worden ingezet voor een groot aantal toepassingen en gewassen. Ook werden meerdere productieruimtes voor indoor farming gerealiseerd.



Optimale ventilatie
Met een centrale luchtbehandelingskast en schapkoeling van onderaf, via lasergeperforeerde luchtzakken, waarborgt Nijssen een optimale ventilatie. Adequate ventilatie heeft een cruciale rol bij het terugkoelen van de verlichtingswarmte, het ontvochtigen, het controleren van de luchtsamenstelling en het reduceren van aantasting door ziekte.



Nieuw ontwikkeld in besturing
Voor gebruik in individuele klimaatkamers is een compacte versie ontwikkeld van het gebruiksvriendelijke Nijssen Control System. Ook werden nieuwe besturingsmodules ontwikkeld voor het integreren van irrigatie en groepsgewijze aansturing van ledverlichting. Het besturingssysteem biedt de mogelijkheid voor 24/7 monitoring, grootschalige registratie van data en faciliteert uitgebreide data analyse.



MyGrowthRoom XXL
Ook realiseerde Nijssen een XXL-variant van MyGrowthRoom, de succesvolle multifunctionele mobiele walk-in klimaatkamer voor kweektests én productie. Verschillende ruimtes werden tevens ingericht met het door Nijssen ontwikkelde Filacell-koelsysteem. Het systeem is gebaseerd op het principe van natte doorstroomkoeling bij ultra hoge luchtvochtigheid en kan bijvoorbeeld ook worden ingezet voor onderzoek naar plantziekten.



Ledoplossing op maat
Voor de verlichting selecteert Nijssen in overleg met de opdrachtgever voor een passende oplossing en leverancier. "Welke ledoplossing de beste keuze is, is afhankelijk van de toepassing", aldus Edwin Snabel, manager van de business unit Klimaattechniek. "Voor productie gelden andere prioriteiten dan voor tests en onderzoek, waar je de beschikking wilt hebben over een grote variatie in spectra en lichtintensiteit."

Nijssen staat op de GreenTech in Amsterdam in hal 8, stand 232.
 
Meer informatie:
Nijssen BV
Bio Science Park
Einsteinweg 3
2333 CC Leiden
www.nijssen.com
071 – 521 62 14
info@nijssen.com
 
Publicatiedatum: