Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Mexico breidt productie kaskomkommers uit

Dankzij het de hogere temperaturen en goede groeiomstandigheden in Mexico neemt de aanvoer van kaskomkommers snel toe en worden er goede volumes verwacht. Een sneeuwstorm eerder dit jaar heeft de oogst in Midden-Mexico beschadigd maar het team van Terra Bella Farms is er desondanks in geslaagd om deze verliezen volledig te boven te komen en maakt zich nu op voor het drukke seizoen dat hen de komende maanden te wachten staat. 

"De sneeuwstorm die ons eerder dit jaar trof, zorgde voor een flinke domper maar nu is de komkommerproductie weer terug op het oude niveau," begint Janell Dykstra van Terra Bella Farms. "Hoewel we afhankelijk zijn van moeder natuur is onze productie in de zomermaanden doorgaans hoger. Onze kassen bevinden zich in Midden-Mexico en we hebben het hele jaar door komkommers beschikbaar. We stemmen onze aanvoer af op wat er in Canada geproduceerd wordt om onze klanten een stabiele aanvoer te garanderen en ook om de markt in evenwicht te houden."

Momenteel zijn de prijzen echter lager dan vorig jaar in deze periode. "De marktprijs ligt aanmerkelijk lager dan vorig jaar," merkt Dykstra op. "We zien dat zowel bij onze conventionele als biologische categorie."


Biologische Perzische komkommer

Perzische, mini en gewone komkommers allemaal in productie
Alle belangrijke komkommerrassen worden op dit moment geteeld, zowel biologische als conventionele. Terra Bella Farms teelt ze voor de verschillende markten, waar ze voor diverse doeleinden worden gebruikt. 

"We telen conventionele en biologische Perzische mini-komkommers in verschillende categorieën," vervolgt Dykstra. "De premium hebben een diameter van 2,5 tot 2,6 cm en een lengte van 12,7 tot 15,2 cm, de gewone hebben dezelfde diameter maar zijn iets langer, namelijk 17,8 cm." Ze hebben een zoete smaak en een gladde schil. Ze zijn niet voorzien van een PLU omdat ze veelal in water worden bewaard of bijvoorbeeld gebruikt worden om in te maken."

"We telen uitsluitend biologische komkommers," vertelt ze. "Deze komkommers hebben een lengte van 20,3 tot 30,5 cm, een donkergroene schil en zijn van een PLU-sticker voorzien. Er is op dit moment veel vraag naar omdat we tot voor kort te maken hadden met een gat in de aanvoer. Tot slot telen we ook nog gewone komkommers, zowel conventionele als biologische. Deze worden per stuk verpakt en hebben een stevige, gladde textuur. De lengte varieert doorgaans van 30,5 tot 35,5 cm."



Alle komkommers hebben hun eigen markt
Telers merken dat de verschillende komkommerrassen aftrek vinden onder specifieke groepen consumenten. Over het algemeen vertoont de komkommermarkt een stabiele groeit en volgens Terra Bella Farms worden consumenten zich steeds meer bewust van de gezonde eigenschappen van de komkommer.

"Perzische mini-komkommers zijn erg populair in regio's waar veel Aziaten wonen," vervolgt Dykstra. "Het gebruik van punnets voor mini-komkommers wordt steeds gebruikelijker en heeft ook onze voorkeur voor het verpakken van onze mini-komkommers."

"Komkommers bieden de ideale combinatie van zowel vezels als vocht en beschermen het lichaam tegen aandoeningen zoals nierstenen," voegt ze er aan toe. "Veel mensen voegen graag veel komkommer aan salades toe omdat dit een goede manier is om dagelijks voldoende vezels binnen te krijgen. Komkommers zijn erg gezond met name in de zomer omdat ze veel vocht bevatten. Daarnaast bevatten ze belangrijke voedingstoffen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. Komkommerwater zit bijvoorbeeld boordevol siliciumdioxide voor een gezonde en stralende huid."



Voor meer informatie:
Janell Dykstra
Terra Bella Farms
Tel: +1 (661) 858-2585
Publicatiedatum: