Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van der Waay:

Bouw nieuw bedrijfspand met testcentrum

Van der Waay, wereldwijd marktleider in kasdekreinigers en krijtmachines, is van start gegaan met de bouw van een nieuw bedrijfspand. Het nieuwe pand biedt veel extra ruimte aan de alsmaar groeiende activiteiten. Een uniek onderdeel binnen de nieuwbouw is het testcentrum, dat achter de nieuwe werkplaats verrijst. Daar kan Van der Waay straks haar innovatieve kasdekreinigers en krijtmachines uitgebreid testen voordat ze de markt op gaan.

Een artistimpressie van het nieuwe bedrijfspand met het testcentrum.

Het bedrijfspand, waarvan op 8 juni de eerste paal is geslagen, is het eerste gebouw op het nieuwe bedrijfsterrein Green Tech Valley. Green Tech Valley is onderdeel van het Pot- en Containerteeltterrein en gelegen tussen de kernen Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Voor Van der Waay is het een nieuwe locatie maar in een vertrouwde gemeente, waar het bedrijf nu ook is gevestigd.

De directieleden en hun partners waren aanwezig bij het slaan van de eerste heipaal, v.l.n.r.: Miranda van der Waay, Marcel Koolmees, Natasja Koolmees, en Joost van der Waay.

Hypermoderne werkplaats
"Het belangrijkste is dat we straks echt veel meer ruimte hebben om onze machines te fabriceren en assembleren. In de twee bedrijfshallen, met een oppervlakte van 3.000 m2, creëren we een hypermoderne werkplaats waarmee we de efficiëntie flink vergroten", vertelt Marcel Koolmees, directielid en mede-eigenaar bij Van der Waay. "Maar minstens zo belangrijk is het testcentrum dat we achter ons nieuwe bedrijfspand bouwen. Deze bestaat uit 1.000 m2 Venlokas. Op en rond deze zes kappen hebben we straks alle gelegenheid om onze machines uitgebreid te testen voordat ze naar de klanten gaan. En niet alleen de bestaande machines. Het gebeurt ook met nieuwe, innovatieve ontwikkelingen die we in de toekomst op de markt zullen brengen."

Het voltallige personeel en familieleden waren bij deze feestelijke mijlpaal van de partij, waarbij natuurlijk ook palenbier (uiteraard 0,0%) werd gedronken.

Veel meer testen en innoveren
"Op dit moment is het voor ons vaak lastig om bepaalde verbeteringen op onze machines te testen. Als we een machine afleveren zit de klant er natuurlijk niet op te wachten dat wij eerst eens een paar kappen wat gaan uitproberen of dat we proeven gaan doen met borstel x of borstel y. Of dat we eens gaan variëren in spuitkoppen", zegt Joost van der Waay, oprichter en mede-eigenaar bij Van der Waay. "Toch vinden wij dat wel noodzakelijk. Wij zijn ervan overtuigd dat het wassen en krijten nog veel nauwkeuriger kan. Alleen vraagt dat om intensief testen en doorontwikkelen. We staan dan ook te popelen om op onze eigen testlocatie deze innovaties te kunnen beproeven."

Ruimte voor nieuwe groei
Voor in de bedrijfshallen, waarin de werkplaats wordt gehuisvest, zijn ook de kantoorruimtes gesitueerd. "We gaan er echt flink op vooruit. We kunnen straks onze klanten heel netjes ontvangen en hen, als ze dat willen, ook een demonstratie geven. Bovendien hebben we op ons terrein nog ruimte voor uitbreiding: geen overbodige luxe als onze bedrijfsactiviteiten de komende jaren blijven groeien zoals ze nu doen", zegt Tom Zwanenburg, salesmanager bij Van der Waay.


Miranda van der Waay had de eer om
de eerste paal de grond in te slaan.

Van der Waay is van 12 tot en met 14 juni aanwezig op Greentech in de RAI te Amsterdam (standnummer 12.630).

Voor meer informatie:
Van der Waay

Publicatiedatum: