Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TomatoMasters kiest Plessey’s nieuwe New Hyperion 1750 LED groeilicht

TomatoMasters gaat belichten met LED

De Vlaamse tomatenteler TomatoMasters is druk bezig met uitbreiden. Na een vraag
van de supermarktketen Carrefour was het nodig uit te breiden en dus wordt een kas van 5,4 hectare bijgebouwd. In deze kas kiezen Herman, Dirk, Johan en Tom Vlaemynck voor Plessey-LED's.



Hogere fotosynthese met minder lampen
Om de productie, kwaliteit, milieu-efficiëntie en rendement op lange termijn het hele jaar door te maximaliseren, zal TomatoMasters 100% Plessey Hyperion 1750 LED-topverlichting installeren. Elke Hyperion-LED staat gelijk aan een 1000W SON-T-lamp qua lichtoutput, maar met een spectrum dat leidt tot een hogere fotosynthese dan gangbare SON-T systemen. Het hoge rendement van Hyperion-LED's betekent dat er veel minder eenheden nodig zijn dan andere LED-systemen om de vereiste 200+ micromol / s / m² te leveren en omdat ze op het traliewerk zijn geïnstalleerd, is de schaduw zeer laag. De lage stralingswarmte van de Hyperion zorgt voor een flexibelere verlichtingsstrategie wanneer de temperaturen in de kas hoog zijn en verwarmingsleidingen die hoog in de kas zijn geïnstalleerd, zullen worden gebruikt om de stralingswarmte te vervangen die normaal door SON-T verlichting wordt geboden.

Alle Hyperion-groeilampen zijn verkrijgbaar in standaard maar ook op maat gemaakte spectra, met een aantal functies en voordelen om een hoger commercieel rendement te behalen voor telers. In 2017 introduceerde Plessey de Hyperion 1000 met een lichtopbrengst van 1000 micromol/ s, gelijk aan een 600 W SON-T.

Lange levensduur
In een reactie op zijn beslissing om voor Plessey's nieuwe Hyperion LED-groeilicht systeem te kiezen, zei TomatoMaster's hoofdkweker Tom Vlaemynck: "We werden door onze consultants bij Delphy op de hoogte gebracht van Plessey en hebben vanaf het begin met hen samengewerkt aan de lichtstrategie voor het project. We waren onder de indruk van de lange levensduur van het Hyperion-systeem en het eenvoudige, efficiënte ontwerp van de verlichting. Dit is een grote investering voor ons bedrijf en we wilden een technologisch geavanceerde partner die een verlichtingsoplossing voor de lange termijn zou bieden."



Bezoek Plessey op de GreenTech in Amsterdam in stand 12.109.






 
Publicatiedatum: