Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BASF investeert in zelfstandige wiedrobot

Het in 2011 opgerichte EcoRobotix ontwikkelt autonome onkruid wiedende robots die telers helpen om gezonder voedsel te produceren met een efficiënter en duurzamer gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Na met succes proefprojecten te hebben uitgevoerd in Zwitserland en Europa met belangrijke onderzoeksresultaten, sloot het bedrijf in mei 2018 een financieringsronde af ter waarde van €9,2 miljoen in serie B aandelen.

De ronde werd geleid door Capagro en BASF Venture Capital, samen met een nieuwe private financieringspartner. Andere bijdragen kwamen van bestaande investeerder 4FO Ventures en private investeerders van Business Angels Switzerland (BAS), waarbij ze hun vertrouwen in het zakelijke potentieel van ecoRobotix hebben hernieuwd. De nieuwe fondsen zullen worden gebruikt om toegang tot de Europese markt te krijgen.



Aurélien G. Demaurex, CEO en medeoprichter van ecoRobotix: "Na een succesvolle serie A-ronde van €2,6 miljoen in 2016 begint ecoRobotix nu een tweede fase van zijn bestaan om tot een internationaal commercieel bedrijf uit te groeien. Naast onze bestaande investeringspartners zijn we blij met de belangstelling van nieuwe Europese investeerders, zoals Capagro en BASF Venture Capital, die een belangrijke bijdrage zullen leveren aan het realiseren van onze doelstellingen inzake markttoegang." 

Volgens Bénédicte Monpert, Partner bij Capagro, kan robotica telers goed helpen hun winstgevendheid en milieubelasting te verbeteren. Markus Solibieda, algemeen directeur BASF Venture Capital, kijkt ook uit naar de samenwerking: "We ondersteunen onze klanten en de samenleving met chemie die de beschikbare middelen optimaal gebruikt en werken aan de integratie van duurzaamheid in al onze bedrijfsprocessen. Een onderdeel hiervan is de investering in op technologie gebaseerde platforms op basis van kunstmatige intelligentie zoals die wordt aangeboden door ecoRobotix."

Dr Jean-Pierre Rosat van 4FO ventures, leidende investeerder in de eerste ronde: "We zijn blij met de toetreding van deze twee gerenommeerde beleggers die gespecialiseerd zijn in agritech. Deze tweede financieringsronde is een succes voor zowel ecoRobotics als het eerste fonds."

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: