Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen tol voor elektrische vrachtwagens

Het Duitse ministerie van Verkeer wil transportbedrijven aansporen om over te stappen op milieuvriendelijke vrachtwagens. Hiervoor wordt er een steunregeling voor energie-efficiënte en/of CO2-arme vrachtwagens voorgesteld, die begin juni 2018 in de 'Bundesanzeiger' (Staatscourant) gepubliceerd werd. De eerste aanvragen kunnen vermoedelijk al in juli bijhet 'Bundesamt für Güterverkehr' (BAG) worden ingediend.

In aanmerking voor de subsidie komen vrachtwagens en trekkers met opleggers (minstens 7,5 ton totaalgewicht) met aardgasaandrijving, vloeibare aandrijving of bepaalde elektrische aandrijvingen (pure elektrische accu-voertuigen en voertuigen met brandstofcellen), die voor het goederenverkeer bestemd zijn. De voertuigen moeten als nieuwe voertuigserie in een EU-lidstaat ter verkoop aan worden geboden. Ze moeten bovendien op het moment van aanschaf aan de in de EU voorgeschreven normen wat betreft milieubeschermingsniveau overtreffen of - bij het ontbreken van dergelijke normen - de milieubescherming verbeteren. 
Publicatiedatum: