Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Uitbreiding past in onze zoektocht naar vaste lijnen in hardfruitsegment"

Intentieverklaring Vergro tot overname D&G Fruit

Tholen - De Belgische exporteur Vergro heeft een intentieverklaring getekend tot overname van het nabijgelegen D&G Fruit. Dat bevestigt directeur Dominiek Noppe desgevraagd. Vergro viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Vorig jaar nam het bedrijf DVL bvba uit Sint-Katelijne-Waver al over.



D&G Fruit is gespecialiseerd in de teelt, sorteren en verkoop van hardfruit en kersen. "Wij waren op zoek naar vaste lijnen in het hardfruitsegment, dus dat sloot mooi aan. Daarnaast is D&G Fruit vlak bij ons bedrijf gevestigd, dus dat past logistiek gezien uitstekend", vertelt Dominiek. Hij verwacht dat er nog wel een maandje overheen gaat tot de overname beklonken wordt. "We zijn hard aan het werk om alles rond te krijgen."


Dominiek Noppe met tomaten van €ureka Fresh.

Bij Vergro zijn ruim 40 mensen actief. De appelen en peren worden al vanuit Sint-Truiden geregeld, de rest van de groenten en fruit worden hoofdzakelijk vanuit de vestiging in Meulebeke vervoerd. Ook heeft Vergro sinds vorig jaar een vestiging in Mechelen door de overname van DVL. Vergro exporteert naar 26 landen in Europa, waarvan 80 procent onder het eigen merk €ureka Fresh. Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland zijn de belangrijkste afzetlanden.

Voor meer informatie:
Vergro
Kleine Roeselarestraat 5
8760 Meulebeke (België)
T +32 (051) 48 90 76