Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Australië: Tatura Fresh breidt kas uit met 41.000 m2

Tatura Fresh, dat in de Goulburn Valley in Australië ligt, heeft een nieuwe teeltfaciliteit gebouwd voor tomaten , die op water worden geteeld. De faciliteit is tot stand gekomen dankzij een subsidie van de overheid in Victoria. 

Door middel van het Regional Jobs Fund heeft het bedrijf steun gekregen om een investering van $10 miljoen (€6,5 miljoen) veilig te stellen en 52 nieuwe full-time posities bij Tature te creëren. 

Er komen nieuwe banen beschikbaar voor onder andere managers, supervisors, plukkers, verpakkers, enters en teeltmedewerkers.

De bouwfase heeft bovendien zo'n 20 banen gecreëerd voor onder andere timmermannen, metselaars, ingenieurs en transportbedrijven. 

De faciliteiten van het bedrijf zijn door het project uitgebreid met een kas van 41.000 m2. Daarnaast is de bestaande verpakkingslocatie uitgebreid met 1300 m2 en is er een nieuwe verpakkingslijn geïnstalleerd. Parlementslid Mark Gepp liet weten: "Dit project is geweldig voor Tatura Fresh, de Goulburn Valley en heel Victoria. Er worden vele lokale banen gecreëerd, waardoor deze gezinnen voedsel op tafel kunnen blijven zetten." 

De minister van Regionale Ontwikkeling, Jaala Pulford, voegt toe: "De overheid in Victoria heeft nauw samengewerkt met Tatura Fresh om de investering in de uitbreiding van de tomaten teeltfaciliteit mogelijk te maken."

"De verwachting is dat de uitbreiding van Tattura Fresh niet alleen investeringen van $10 miljoen (€6,5 miljoen) aan zal trekken, maar het project heeft ook nog eens 52 nieuwe banen gecreëerd. Dat is geweldig nieuws voor de lokale inwoners."

Pulford voegt toe: "Het is ontzettend belangrijk om te blijven investeren in Victoria om ervoor te zorgen dat het een welvarend gebied blijft om in te leven, werken en om zaken in te doen."

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018