Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
David Farquhar, CEO van Intelligent Growth Solutions

“Groeiomstandigheden optimaliseren is afhankelijk van meer dan licht”

We weten allemaal dat de wereld van de binnenteelt zich snel aan het ontwikkelen is. Er zijn innovators, visionairs en zelfs opportunisten (zoals die er altijd zijn). Aan de andere kant van het spectrum heb je traditionalisten, de negatievelingen die niet overtuigd zijn van de positieve toekomst van de binnenteelt, vooral in de opkomende verticale en stedelijke uitwassen.

door David Farquhar

Voor de sceptici is de economische druk een belangrijk argument. Binnenteelt is duur vanwege de kosten van energie en arbeid. Verder moet er flink worden geïnvesteerd in zowel hardware als software en hoe groter de installatie, des te groter de investering. Daarnaast is er maar een beperkt aantal gewassen dat op dit moment economisch rendabel met binnenteelt kan worden geproduceerd. En optimalisatie van de productiviteit, kwaliteit en consistentie om goede prijzen te kunnen vragen, is echt moeilijk. Dit zijn reële uitdagingen in deze sector die echt moeten worden opgelost. 

Toen hij werd uitgenodigd voor een bezoek aan een nieuwe verticaal teeltbedrijf aan de oostkust van Schotland, was professor Ian Boyd, één van de meest vooraanstaande Britse wetenschappelijke adviseurs, erg sceptisch. Uit zijn eigen onderzoek had hij immers geconcludeerd dat het "altijd efficiënter zal zijn om een foton te gebruiken die rechtstreeks van de zon komt om elektronen in chlorofyl te activeren dan een foton gegenereerd door elektriciteit aangedreven licht."

Inderdaad: Het vermogen om LED-prestaties te optimaliseren, was een van de onopgeloste basisfactoren. Telers en technici zijn al jaren op zoek naar het vermogen om de juiste hoeveelheid licht te kunnen leveren per gewas, per bak en per mix om zo te kunnen pulseren en dimmen zonder efficiëntieverlies.

Maar groeiomstandigheden optimaliseren om economische levensvatbaarheid te behalen, is afhankelijk van meer dan licht. Er is een optimaal recept nodig van licht, ventilatie, water, voedingsstoffen en gassen, voor elk gewas, dat geboden wordt door Total Control Environment Agriculture (TCEA), voor een compleet omgevingsbeheer.

Bij IGS hebben we vanuit een totaalbeeld de problemen benaderd met een visionaire teler met meer dan 30 jaar ervaring en een multidisciplinaire ingenieur. Hierbij werd het gebruik overwogen van verschillende technologieën uit een aantal schijnbaar ongerelateerde sectoren. Door met een combinatie van elektrische, elektronische en werktuigbouwkundige principes te experimenteren, begonnen ze aan te tonen hoe energie- en arbeidskosten radicaal verlaagd en de productiviteit aanzienlijk verbeterd kan worden.

Het IGS Power & Comms platform dat op deze innovaties is gebaseerd, gebruikt geen kabels, computers of condensatoren maar is volledig internet compatibel en wordt beheerd met kunstmatige intelligentie. Toen professor Boyd de resultaten zag, blogde hij achteraf: "Ze hebben het probleem op een nieuwe manier benaderd en zijn op basis van hun innovatie teeltprocessen systematisch aan het herstructureren. Het zou de manier waarop elektriciteit door fabrieken en zelfs door ons huis wordt geleid compleet kunnen revolutionariseren, wat ons aller leven op een positieve en onvoorstelbare manier zou kunnen veranderen".

We hebben misschien één scepticus overtuigd, maar dit is slechts een begin. Onze sector is klaar voor verandering en we weten dat onze kleine onderneming niet alle antwoorden heeft. Onze visie is dat echte verandering pas zal worden gerealiseerd als we samenwerken. Wat nodig is, zijn technologieleveranciers met complementaire producten die samenwerken met telers, producenten en gewasonderzoeksinstituten, allemaal ondersteund door vooruitziende investeerders.

Wij zijn ervan overtuigd dat we door innovatie, samenwerking en investeringen een economisch en ecologisch duurzame, internationale binnenteelt voedingssector kunnen creëren. We willen graag samenwerken met onze collega's en iedereen hierbij betrekken. We staan aan de opwindende vooravond van de heruitvinding van de landbouw.

Het IGS team zal een presentatie verzorgen tijdens de komende Indoor AgTech Innovation Summit in New York.

Oprichter/Directeur Sir Henry Aykroyd zal de sessie verzorgen: Indoor Economics: Automation, Power Management and Profitability (op 21 juni, om 11:15 uur).

Oprichter/CTO Dave Scott zal op 21 juni om 11:30 een lezing geven over Crops, Robotics, Lighting & Automation: Engineering Systems for Enhanced Efficiency.

Bezoek voor informatie over IGS www.intelligentgrowthsolutions.com of volg ze op Twitter: @intelligentGS
Publicatiedatum: