Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nunhems introduceert Provine:

Nieuwe tomatenras springt in gapend gat tussen tros grof en tros middel grof

Binnen tomaat kennen we vele segmenten. Deze segmentatie is bedoeld om duidelijk te maken welk type tomaat het is of in welke klasse deze thuis hoort. Er zijn twee soorten segmentatie binnen tomaat: het verkoopsegment en het typesegment. Dit zijn twee verschillende werelden. Zo kennen wij in de veredeling het tussentype tomaat. Dit is het tomatentype tussen de ronde tomaat en de vleestomaat. In het tussentype tomaat onderscheiden we ook nog de tomaat voor de losse teelt en de tomaat voor de trossenteelt.

Laten we voor nu even voortborduren op de trossenteelt. In het tussentype tros zijn er verschillende subsegmenten waar te nemen. Tros grof, tros middel grof en tros middel fijn. Het laatste segment kenmerkt zich wat meer door smaak of uiterlijke pluspunten en is hoofdzakelijk bedoeld voor verpakking in 700, 500, 400 grams of kiloverpakking.

We willen ons even beperken tot de overgebleven segmenten: tros grof en tros middel grof. Door de bank genomen hanteren we voor tros grof een gemiddeld vruchtgewicht van ca. 150 gram en voor tros middel grof, ca. 110 gram. Hiertussen zit een gapend gat van 40 gram. Voor dit grijze gebied hebben we nu een ras beschikbaar: Provine.
 
Provine
Bayer: "Deze Provine-tomaten hebben de "look and feel" van de middelgrof trostomaat, zoals de diameter, de glans en gesnoeid op 6 vruchten per tros. Maar wellicht nog belangrijker: een vroege productie en het benadert qua productie het niveau van een productiekanon in tros grof. Dit ras is met uitstek geschikt voor het middensegment en daar waar menig (Duitse) retailer naar op zoek is, hebben we nu klaar."

Op woensdag 20 juni a.s. zal Provine gepresenteerd worden op een speciaal evenement in het nieuwe Nunhems Tomato Center, bij De Bakker Westland aan de Bovendijk 67-a in Kwintsheul.

Nieuwe gezichten
Daarnaast stelt Nunhems twee nieuwe gezichten voor. Erwin de Kok is per 1 maart nieuw als sales specialist High Tech Tomatoes voor de regio's Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Voor Belgiƫ en Frankrijk is Cisse Sterck de nieuwe sales specialist High Tech Tomatoes.

Nunhems zal aanwezig zijn op de GreenTech in stand 08.321. Bekijk voor meer informatie over de GreenTech ook de website: www.greentech.nl

Voor meer informatie:
Nunhems
www.nunhems.nl


 
Publicatiedatum: