Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
12-14 juni, Amsterdam

Nieuwe hybride schermen van Italiaanse makelaardij

De derde editie van Greentech vindt vanaf morgen plaats. Het zal innovatieve oplossingen bieden op het gebied van tuinbouw- en sierteelttechnologie. Hierbij zal Arrigoni aanwezig zijn met hun gewasbeschermingsproducten. Het bedrijf specialiseert in beschermende schermen en zal tijdens de beurs in Amsterdam verschillende soorten presenteren: Thermisch reflecterende Prisma schermen met witte kleur en LD-additief (specifiek Prisma 30/80/90), ultra-bestendige schermen Robusta voor 'heavy duty' toepassingen, Biorete Air Plus schermen voor insectenwering en Protecta, het innovatieve netweefsel voor gewasbescherming tegen regen.



Patrizia Giuliani, exportmanager van de Arrigoni Group, legt uit dat voor het bedrijf Greentech in meerdere opzichten een bijzonder strategische gebeurtenis is: "Exposanten en professionele bezoekers leggen de nadruk op technologie en innovatie, gebieden waarin ons bedrijf in investeert. Met meer dan 80 congressen en workshops over deze onderwerpen is de beurs belangrijk voor de hele toeleveringsketen. Daarnaast loopt de Nederlandse markt voorop als het gaat om innovatie en technologische vooruitgang in de tuinbouwsector. En met zijn sterke internationale karakter biedt Greentech ons de mogelijkheid om professionals van over de hele wereld te ontmoeten."

De Arrigoni groep richt zich op twee belangrijke hightech doelen: optimalisatie van lichtverspreiding en een betere luchtstroming, factoren die kenmerkend zijn voor hun nieuwe producten. Nieuwe schermen worden ontworpen op basis van hun jarenlange ervaring in de sector en de gerichte investeringen van het bedrijf in onderzoek, laboratorium en het zorgvuldig bestuderen van de behoeften van verschillende markten. 

De groep zal bij stand 822 in HAL 12 de voordelen van hun bestaande en twee gloednieuwe producten voor de landbouw presenteren.



Tijdens GreenTech zal Robusta worden geïntroduceerd, een nieuwe reeks hybride schermen speciaal ontwikkeld om de hoge mechanische belasting te weerstaan door slijtage op trekconstructies. De schermstructuur is een combinatie van monofilament in ketting en inslag voor meer sterkte en tape in de tweede inslag, in verschillende kleuren en dichtheden om voor elk gewas de schaduwwerking en de klimatologische omstandigheden te optimaliseren.



In witte kleur met toevoeging van lichtdiffusie biedt Robusta dezelfde voordelen van de thermisch reflecterende Prisma schermen, wat garant staat voor een grote temperatuurbeheersing in kassen, bescherming tegen zonnebrand, goede omstandigheden voor de plantenontwikkeling en de werknemers, evenals waterbesparing.



Daarnaast zal Arrigoni de resultaten kunnen bevestigen die met Biorete Air Plus zijn verkregen. Dat is ondermeer een insectenscherm gemaakt met dunner garen met een hoge sterkte om de gewassen meer ventilatie te garanderen, zelfs in warme klimaten. Het geeft daarnaast een effectieve en volledig natuurlijke bescherming tegen de kleinste insectenplagen.



Protecta is het resultaat van Arrigoni's onderzoek inzake bescherming van gewassen tegen overdadige regenval en beschermt gewassen tegen regen met behoud van luchtdoorlatendheid, wat een hoge productie garandeert.

Voor meer informatie
Arrigoni SpA
Via Monte Prato 3
22029 Uggiate Trevano (CO)
Tel.: (+39) 031803200
Fax: (+39) 031803206 
www.arrigoni.it
Publicatiedatum: