Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hein van der Sande:

“Het Certhon Innovation Centre gaat ons veel leren”

Tholen - Het Certhon Innovation Centre is donderdag geopend. Hiermee speelt deze kassenbouwer in op de behoefte om wereldwijd, op iedere plek op aarde en op 365 dagen per jaar voedsel te produceren. Er komen steeds meer monden om te voeden. Hein van der Sande: "Het doel is vooral om een significante productiestijging te realiseren. Daarbij is het water volledig te recirculeren. Bovendien zijn er geen gewasbeschermingsmiddelen nodig als je op deze manier teelt. Dus deze teeltwijze past helemaal in het beleid van de supermarkten. Supermarkten stellen steeds strengere eisen aan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. We hebben nu al veel geleerd, maar gaan ook nog veel leren. We gaan er voor. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet."



Het Innovation Centre is een 240 m2 grote kasconstructie met isolatiepanelen. Hier worden verschillende teeltmethodes en meerlagen teelten beproefd. De teelt wordt computergestuurd uitgevoerd. En, last but not least, er gaat gebruik worden gemaakt van robots. Want ook dat is één van de aspecten die wereldwijd zijn opgang maakt. Techniek zal steeds vaker eenvoudige arbeid vervangen.


 
Certhon bedacht en bedenkt dit niet alleen. Philips, Rijk Zwaan, Delphy, Wageningen UR en Koppert Biological Systems maken deel uit van dit project. Hein van der Sande:"Wij zien kansen voor de toekomst voor de Nederlandse tuinbouw. Wij staan voor een nieuwe uitdaging. En die gaan we graag aan. De innovatieve genen van Certhon ziet kansen."


 
De heer Hoogeveen, ambassadeur en permanent vertegenwoordiger bij de VN-organisaties voor Voedsel en Landbouw (FAO, WFP en IFAD) in Rome, sprak het publiek toe. "Het is een grote eer om hier te mogen staan. Wij zijn trots op de Nederlandse tuinbouw. We merken, waar dan ook ter wereld, dat internationaal gezien de Nederlandse tuinbouw op de voet gevolgd wordt. Er wordt graag met ons samen gewerkt op dit vlak. We beseffen onvoldoende hoeveel goud we hiermee in handen hebben." Met de resultaten van dit centrum gaat iedereen goede en volwaardige voeding kunnen produceren dankzij de geconditioneerde teelt. Daar is behoefte aan. Steeds meer mensen lijden immers honger. Telers hebben behoefte om wereldwijd ondersteund te worden. Vooral de tlers in Afrika zitten te springen om deze steun."

Na de woorden van de heren Van der Sande en Hoogeveen kregen de genodigden de kans om naar het Innovation Centre te gaan. Uitleg, vragen en bewondering alom.


Voor meer informatie:
Certhon
0174-225080
www.certhon.com
info@certhon.com