Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Antwerpen zeer tevreden over Tomicia RZ:

Meer generatieve sturing om uiterste uit gewas te halen

Bij tomatenkweker Van Antwerpen staat het tomatenras Tomicia. Eind mei kan er teruggeblikt worden op de afgelopen maanden. Rijk Zwaan: "Met een plantdatum van 12 januari en een uiteindelijke stengeldichtheid van 3.2 m2 weten de gebroeders een gewas Tomicia neer te zetten waar zij zeer tevreden over zijn."

Tomicia RZ
Van Antwerpen: "De arbeidsvriendelijkheid is erg groot en de kwaliteit van het product is super. De mooie dieprode tomaat, waarvan er op dit moment 33-36 vruchten in een doos gaan, zijn met de frisse groene delen een lust voor het oog. De prima gestrekte trossen bovenin nodigde zelfs uit om twee trossen op 7 vruchten te snoeien. De gebroeders vragen zich wel af waar de schrale kop blijft. Nog steeds zien ze een vitaal en gezond gewas dat zelfs om een meer generatieve sturing vraagt om het uiterste uit het gewas te kunnen halen. Ze willen graag een generatief sterk gewas zien en met de sterke kop op dit moment mag de temperatuur in de middag zelfs nog hoger oplopen dan de nu ingestelde 26 °C."


Omdat Tomicia veel water vraagt, blijft dit een aandachtspunt. Van Antwerpen: "Het geven van een nachtbeurt om niet te veel in te teren, is ook nog steeds aan de orde. Generatief sturen door de mat meer in te laten teren, wordt niet gedaan, een hogere middagtemperatuur daarentegen wel. Al met al blijft het generatief sturen de komende periode de belangrijkste boodschap." Rijk Zwaan: "Als Van Antwerpen naar de stand van het gewas kijkt en ziet dat de vrucht naar boven toe prima aan het uitgroeien is, kunnen ze alleen maar positief zijn."

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com
Publicatiedatum: