Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mivena

Snel weer stevige plant voor nieuw aspergeseizoen

Het aspergeseizoen zit er alweer bijna op voor 2018 en dus wordt het weer tijd om na te denken over de productie voor 2019. Mivena uit Waalwijk denkt daarom met de kwekers mee en heeft speciaal voor asperges een meststof ontworpen die de wortel precies op het juiste moment voorziet in de behoefte.



Na het steken kan er aan de productie van 2019 worden gewerkt en heeft de plant behoefte aan een de juiste voeding om zodoende snel weer een stevige plant met mooi loof te vormen. Met name in de maanden juli tot september moet dit gebeuren. Speciaal voor deze periode heeft Mivena in de productlijn Granustar CRF 2 verschillende analyses opgenomen:

• 17+7+16 +5MgO + spoorelementen
• 18+0+18 +2MgO + spoorelementen

Beide meststoffen bevatten ~50% gecoate stikstof met een werkingsduur van 3 maanden bij een bodemtemperatuur van 21oC. Mivena: "De eerste analyse is een sterke allrounder die al het nodige bevat om de zomermaanden goed door te komen. De tweede analyse is speciaal ontwikkeld voor kwekers die geen fosfaat willen toevoegen aan de bodem of administratief niet de ruimte hebben. Granustar CRF bevat geen ongecoate Ureum."

Voordelen Granustar CRF
Door complete samenstelling en langere werkingsduur blijft het gewas langer vitaal.
Hierdoor kan de plant meer voorraad aanleggen voor volgend seizoen en is er minder toepassing van fungicide in het najaar nodig.

Mivena
Mivena is een hoogwaardige meststoffenbedrijf, opgericht in 2004 in Waalwijk. "Mivena meststoffen onderscheiden zich met name van de concurrenten door de hoogwaardige en gepatenteerde "Duration CRtm" polymeer coating. De unieke productiemethode zorgt voor een egale coating op een ronde, gladde korrel. Hierdoor is de vrijgave van meststoffen stabieler en wordt enkel beïnvloed door de factor temperatuur."

Voor meer informatie:
Mivena



Publicatiedatum: