Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Verenigde Arabische Emiraten

Vertical farm tekent overeenkomst met horecagroothandel

Badia Farms is het eerste lokale merk waarvan de producten gedistribueerd worden door Classic Fine Foods. Dankzij de samenwerking bereiken de producten van het teeltbedrijf premium restaurants en de horeca in de gehele Verenigde Arabische Emiraten. Classic Fine Foods levert namelijk alleen producten aan de beste restaurants van het land. 

Badia Farms - dat 1 maart 2018 officieel geopend is door Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, de minister van Klimaatsverandering en Milieu - teelt vele soorten biologische groenten en jonge bladgroenten in een gecontroleerd binnenmilieu. Hierbij worden de gewassen geteeld op water. Als logistiek partner zal Classic Fine Foods ervoor zorgen dat de producten van Badia Farms door het hele land geleverd worden. 

Omar Al Jundi, de oprichter en directeur van Badia Farms: "Classic Fine Foods is een bedrijf dat net zo veel waarde hecht aan voedselkwaliteit als wij. We hebben tot nu toe dan ook uitsluitend positieve reacties ontvangen van de koks, die net zo enthousiast zijn over onze producten en methodes als wij. Daar kunnen importproducten absoluut niet tegenop. 

"We hebben een nieuwe trend gestart in de regio met een visie van hoe we in de toekomst onze voeding willen telen. We zijn dan ook ontzettend blij dat we dankzij deze overeenkomst onze bladgroenten aan nog meer koks in de VAE kunnen leveren." 

Classic Fine Foods is vertegenwoordiger van premium producten van over de hele wereld en heeft meer dan 25 jaar ervaring binnen de sector. Het bedrijf levert producten aan vijf sterren hotels en premium restaurants in het Midden Oosten, Azië en Europa. Classic Fine Foods zal de groenten en kruiden van Badia Farms gaan leveren aan de beste hotels en restaurants in Dubabi, waaronder Ruya, Jumeriah Beach Hotel, Renaissance Hotel en The Address Boulevard.

Thomas Leroy, regionaal directeur Midden-Oosten bij Classic Fine Foods zei over de samenwerking: "We zijn altijd op zoek naar de beste en meest verse voedselleveranciers. Het is ontzettend zeldzaam in onze regio om een teeltbedrijf zo dichtbij ons te hebben dat op een duurzame manier versproducten van een dergelijke hoge kwaliteit teelt. Door samen te werken met Badia Farms kunnen we de reistijd van onze versproducten flink verminderen, terwijl we ons assortiment kunnen uitbreiden met hun unieke variëteiten."

De vertical farm produceert een groot assortiment microgroenten en jonge bladgroenten die complexe smaken aan salades, hoofdgerechten, sandwiches en soepen toevoegen. De microgroenten, zoals zwaardherik, boerenkool, radijs, rode kool, basilicum, koriander en mosterd zitten bovendien vol met antioxidanten en zijn rijk aan voedingsstoffen. 

Voor meer informatie:
Badia Farms
www.badiafarms.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018