Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Village Farms en Agroparque de Yecapixtla verlengen samenwerking

Village Farms International heeft bekend gemaakt dat het een nieuw contract voor zeven jaar is aangegaan voor de verkoop en distributie van de Village Farms tomatenrassen die door het in Mexico gevestigde Agroparque de Yecapixtla worden geteeld. De nieuwe overeenkomst is bedoeld ter verlenging van het bestaande contract tussen beide bedrijven, waarbij Agroparque de Yecapixtla tomatenrassen voor Village Farms teelt, waaronder de exclusieve rassen van Village Farms, die bestemd zijn voor de retail- en foodservicepartners van Village Farms in de Verenigde Staten en Canada. 

Agroparque de Yecapixtla breidt momenteel enorm uit en zal haar areaal meer dan verdubbelen, van de huidige 20,2 hectare naar 50,5 hectare. Dit zal gebeuren door het uitbreiden van de bestaande kas en het ultramoderne pakstation, dat pas twee jaar geleden werd opgeleverd. Dankzij deze uitbreiding zal het bedrijf op grotere schaal komkommers en paprika's kunnen telen, waarvan de verkoop eveneens in dit contract opgenomen is. 


De kassen van Agroparque de Yecapixtla vanuit de lucht gezien

Agroparque de Yecapixtla is gevestigd in de staat Morelos, ten zuiden van Mexico-Stad. De dagen in dit bergachtige gebied zijn warm en en de nachten koel, waardoor deze regio zich bij uitstek leent voor de kasteelt. De telers van dit bedrijf beschikken over generaties lange ervaring op het gebied van de tomaten-, paprika- en komkommerteelt. Als onderdeel van de verlengde samenwerking zal Village Farms Agroparque de Yecapixtla bij blijven staan met technische expertise op het gebied van de teelt en het verpakken, waarbij er twee fulltime krachten van Village Farmers ter plaatse aanwezig zullen zijn. 

Village Farms-directeur, Michael A. DeGiglio, had het volgende te vertellen over de overeenkomst: "We zijn blij dat we onze bestaande, vruchtbare samenwerking met Agroparque de Yecapixtla verder uit kunnen bouwen. Village Farms is trost op het feit dat zij in staat is om haar klanten jaarrond producten van consistente kwaliteit te leveren. Deze nieuwe, langdurige samenwerking met Agroparque de Yecapixtla versterkt het streven van Village Farms om haar klanten waarde te bieden nog verder. We zijn blij dat we zaken kunnen doen met zo'n gerenommeerd bedrijf."


Alfredo Miguel (links), directeur Agroparque de Yecapixtla en Michael A. DeGiglio (rechts), directeur Village Farms, met op de achtergrond de kas van Agroparque de Yecapixtla. 

Agroparque de Yecapixtla-directeur, Alfredo Miguel, laat weten blij te zijn met de langdurige overeenkomst tussen Village Farms en Agroparque de Yecapixtla. "Het is een geweldige prestatie die niet alleen twee bedrijven samenbrengt maar het Mexicaanse platteland erkent als leverancier van betrouwbare kwaliteitsproducten." 

Volgens Michael Minerva van Village Farms gaf de samenwerking met Agroparque de Yecapixtla gedurende het afgelopen jaar de doorslag om een langdurige relatie met deze Mexicaanse partner aan te gaan. "Op deze manier zullen we ook in de wintermaanden beter tegemoet kunnen komen aan de vraag van ons groeiende klantenbestand. We kijken dan ook uit naar de jaren de komen gaan."


Voor meer informatie:
Stephen C. Ruffini
Village Farms International, Inc.
Tel: +1 (407) 936-1190, ext. 340 
Publicatiedatum: