Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese Mucci Farms breidt uit in VS

Het Canadese Mucci Farms heeft aangekondigd dat dit seizoen voor het eerst officieel tomaten worden geoogst vanuit een nieuwe kas in Ohio. De nieuwe faciliteit in Huron, Ohio heeft een areaal van 24 hectare en wordt voornamelijk gebruikt voor trostomaten. Daarnaast worden ook verschillende snoeptomaten geteeld.

"Na jaren hard werken en strategische planning zijn we erg blij dat we wederom een mijlpaal voor Mucci Farms hebben behaald," zegt CEO Bert Mucci. "We zijn erg tevreden over de sterke relatie die we hebben opgebouwd met het stadsbestuur van Huron en met vertegenwoordigers van Erie County, waardoor we het eerste project van 9 hectare op hebben kunnen zetten."

Mucci Farms maakt bij de nieuwe teeltkas gebruik van hogedruknatriumlampen. Hierdoor kunnen ook in de wintermaanden tomaten worden geteeld, zodat Mucci Farms het hele jaarrond tomaten kan oogsten. "We hebben voor trostomaten gekozen, omdat hier het hele jaar rond en dan met name in de winter veel vraag naar is," zegt Joe Spano, onderdirecteur voor sales & marketing bij Mucci Farms. "Omdat we de gehele faciliteit van deze groeilampen hebben voorzien, is het belangrijk dat we een product telen waar altijd vraag naar is."



Mucci Farms is gevestigd in Kingsville in de Canadese regio Ontario. Het is voor het eerst dat het bedrijf uitbreidt naar de VS, hoewel het grootste deel van het AGF van Mucci Farms zijn weg naar de Amerikaanse markt vindt.

"De uitbreiding naar Ohio stelt ons in staat om de afstand naar de Amerikaanse retailers te verkleinen. Ook zorgt dit ervoor dat Amerikaanse consumenten toegang krijgen tot hun eigen lokaal geteelde groente," zegt Danny Mucci, die als directeur verantwoordelijk is voor Mucci International Marketing. "Omdat een groot volume van ons AGF sowieso al naar de VS werd geëxporteerd, was de uitbreiding naar Huron een strategische keuze voor een efficiëntere logistiek en meer voedselveiligheid. Onze nabijgelegen positie bij de markt en het feit dat we nu geen grenzen meer over hoeven te steken verbetert onze mogelijkheden om verse producten met een maximale houdbaarheid bij de consument aan te bieden.

Van het totale areaal van 24 hectare is 9 hectare in gebruik bij Huron. De overige 15 hectare wordt in twee fases van faciliteiten voorzien. In de lente van 2019 en 2020 zal er voor het eerst vanuit deze nieuwe plantages worden geoogst. Daarnaast wil Mucci Farms in Ohio in deze zomer nog een distributiecentrum met een oppervlak van 25.000 vierkante meter in gebruik nemen. 

Mucci Farms heeft in Kingsville, Ontario voor meer dan 80 hectare aan teeltkassen voor tomaten, paprika's, komkommers, sla en aardbeien. Daarnaast vermarkt het bedrijf de oogst van nog eens 283 hectare aan teeltbedrijven verspreid over Noord-Amerika. Het bedrijf zet zich in voor initiatieven in dorpsgemeenschappen voor gezondheid en voorlichting. Mucci Farms is van plan om deze initiatieven ook in Erie County op te zetten.

"We kijken ernaar uit om in de komende maanden beter kennis te maken met Huron en Erie County. We willen manieren vinden waarop we volwaardige leden van de lokale gemeenschap kunnen zijn," zegt marketingdirecteur Emily Murracas. "Zodra we volledig in bedrijf zijn, organiseren we een feestelijke opening waarbij we vertegenwoordigers van de stad, de lokale media en inwoners van Huron uitnodigen voor een rondleiding. Zo kunnen ze leren wat we hier doen en kunnen ze hun ideeën geven over hoe we behulpzaam binnen de gemeenschap kunnen zijn. Mucci Farms is ervan overtuigd dat de investering in Ohio zal leiden tot inspirerende mogelijkheden en kijkt ernaar uit om met de stad Huron en Erie County samen verder te groeien."




Voor meer informatie:
Ajit Saxena
Mucci Farms
Tel: +1 (519) 326-8881 Ext. 1252
Publicatiedatum: