Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Witlofteeltkits op Vlaamse basisscholen enthousiast ontvangen

Voor het tiende jaar op rij verdeelde Inagro witloofteeltkits onder West-Vlaamse scholen. Ter gelegenheid van de feesteditie daagde het onderzoekscentrum de deelnemende klassen uit een fotocollage in te sturen. 

Inagro organiseerde dit jaar voor de tiende keer een project waarbij leerkrachten witloofteeltkits konden ophalen. De leraren kregen een zakje witloofwortels, een kweekemmer, een proefbuis met voedingstoffen en een duidelijke handleiding mee naar school. Daarmee konden de leerlingen zelf aan de slag. Fier oogstten ze na een drietal weken hun eigen witloof. Bovendien weigerden nauwelijks leerlingen te proeven van hun eigen witloofgerechten, hoewel witloof voordien op weinig gejuich kon rekenen.
 
Het concept kent jaar na jaar veel bijval. Dit jaar bereikten 239 teeltkits de West-Vlaamse klassen. De leerlingen volgen de kalender op, leren het teeltproces van dichtbij kennen, bedenken samen met hun leerkrachten lekkere witloofrecepten en smullen er tot slot samen van. 
 
Feestelijke tiende editie
De tiende editie wilden de initiatiefnemers – mede door het succes – niet zomaar laten voorbijgaan. Het concept kreeg een iets andere invulling dan de voorbije jaren. Zo maakten leerlingen niet alleen in de klas kennis met de witloofteelt, maar ook thuis. Er werd ook een wedstrijd gekoppeld aan deze jubileumeditie. Inagro spoorde de deelnemende klassen aan om witloofkampioen te worden en via een fotocollage te tonen dat ze helemaal gek zijn op witloof.
 
De jury werd verrast door het grote aantal inzendingen en koos uit de 33 lovenswaardige inzendingen drie winnaars. Het tweede leerjaar van Vrije Basisschool Madonna uit Langemark-Poelkapelle krijgt op 5 juni twintig gekke fietsen voor één dag gratis ter beschikking op school.

Voor meer informatie:
Inagro
Ieperseweg 87
8800 Rumbeke-Beitem
+32(0)51 27 32 00
E info@inagro.be
www.inagro.be

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018