Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foodprofiler app geeft inzicht in voedselconsumptie

Bijna 8.800 mensen, waarvan 2.918 Duits, 1.367 Engels en 907 Belgisch, gebruiken de door Wageningen Economic Research ontwikkelde Foodprofiler app. Zij krijgen zo inzage in hun eigen voedselconsumptiepatroon. De app levert voor onderzoekers ook veel interessante informatie op. Ze krijgen zo meer inzicht over het gedrag van consumenten in relatie tot hun consumptiepatronen van voedsel. 
 
Consumenten die de app gebruiken krijgen af en toe een oproep in te vullen wat zij de laatste 2 uur hebben gegeten. Zij vullen dan in of ze een snack, hoofdmaaltijd of lunch hebben gegeten en ook wat zij precies hebben gegeten. Als ze die app gebruiken krijgen ze feedback. Zo ontdekken ze wat voor type eter zij zijn. 
 
Uit de gegevens die tot nu toe verzameld zijn, blijkt dat groenten en fruit met een aandeel van respectievelijk 6,5% en 8,5% een belangrijk onderdeel van het Nederlandse voedingspatroon vromen. In salades wordt veel komkommer, tomaat en paprika gegeten. En broccoli maakt vaak onderdeel uit van gerechten met aardappelen, groenten en vlees.
 
Interessant zijn vergelijkingen met de voedingspatronen in België, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk. Zo wordt in België relatief vaak tomaat en sla gegeten, in het Verenigd Koninkrijk wordt relatief veel ui gegeten en in Duitsland veel paprika. Fruit wordt de hele dag gegeten, groenten vaak rond 7 uur 's avonds. Er zijn ook gegevens over leeftijdscategorieën. Zo neemt de relatieve groentenconsumptie toe bij een stijgende leeftijd. Jongeren en ouderen eten minder groenten dan andere leeftijdsgroepen.
 
Zie voor meer informatie de factsheet FoodProfiler groenten en fruit consumptie: Voorbeelden van Wat, Wie, Wanneer en Waarom op de site van Wageningen Economic Research.
 
Bron: Groen Kennisnet 
Publicatiedatum: