Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommer krijgt naam

De komkommer 24-256 RZ van Rijk Zwaan heeft een naam gekregen: Uniformico RZ. Op donderdag 24 mei werd de naam officieel bekend gemaakt op het bedrijf van Kwekerij Bolleboom in Nootdorp. Teeltadviseur Kees de Jong overhandigde mede-eigenaar Ben Bolleboom een taart met daarop deze naam.



Rijk Zwaan: "De naam zegt het al: de vruchten zijn mooi uniform waardoor het overgrote deel van de vruchten gemakkelijk in de sortering 35-ers en 40-ers vallen. Uniformico groeit compact naar de draad en geeft zijn vruchten snel af. Het gewas van Uniformico is open en arbeidsvriendelijk. De ranken groeien stevig, compact en zijn voldoende selectief."

Zestig hectare
Kwekerij Bolleboom teelde Uniformico op proef in 2017. In 2018 kozen de ondernemers ervoor dit ras als hoofdras te gaan telen. Redenen voor de overstap zijn de uniforme en goede kwaliteit, zeer hoge stuksproductie en het arbeidsgemak. Inmiddels kiezen meer telers voor Uniformico. Voor de tweede planting is in totaal zestig hectare van deze nieuwkomer gezaaid.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com

Publicatiedatum: