Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Binnenkijken bij grootste aquaponicsbedrijf ter wereld

Superior Fresh (Wisconsin, Verenigde Staten) is het grootste aquaponics bedrijf ter wereld. Hun supermoderne visproductiesysteem is gekoppeld aan een glazen kas van ruim 12.000 m2 waar ze verschillende bladgroenten en kruiden telen. Ze telen alles vanuit zaad onder LumiGrow groeilampen en produceren jaarlijks 1,8 miljoen kilo bladgroenten. De bladgroente is binnen 48 uur op de supermarktschappen.
De visfaciliteit en kas van Superior Fresh zijn zorgvuldig ontworpen en bevatten de modernste technologie, gericht op winstmaximalisering. De LumiGrow LED lampen zijn gecombineerd met LumiGrow Light Sensor technologie om consequent de volume- en kwaliteitsdoelstellingen te behalen en de energiekosten laag te houden (50% minder dan bij traditioneel HPS-licht).

Dankzij de lichtsensortechnologie heeft Superior Fresh een precies beeld van de lichtniveaus in de kas en kan het bedrijf programma's maken die de armaturen automatisch aanpassen om jaarrond efficiënt aan de productiedoelen te voldoen.

Hoofdteler Adam Shinner: "Het grootste verschil wordt gemaakt door de LumiGrow smartPAR software. Hebben we genoeg zon dan gaan de lampen uit. Bij onvoldoende zon gaan ze weer aan. Hierdoor is een volledige integratie van ons verlichtingssysteem mogelijk [in combinatie met zonering van de kas], wat tot nu toe echt niet mogelijk was."

Superior Fresh CEO Brendan Gottsacker: "Wetend dat we in de komende 30 jaar ongeveer 9 miljard mensen op deze planeet zullen hebben, moeten we nadenken over hoe we voedselefficiënt dichtbij de markt kunnen telen. Dankzij LumiGrow kunnen we hier in Wisconsin midden in de winter voedsel telen."


Voor meer informatie:
LumiGrow
800-514-0487
info@lumigrow.com
www.lumigrow.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018