Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemeens Landbouwministerie garandeert veiligheid tomaten

Het Roemeense ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (MADR) heeft in een persbericht laten weten dat de Nationale Fytosanitaire Dienst controles op MRL's uitvoert om de kwaliteit van tomaten te beoordelen van telers die opgenomen zijn in een overheidssteunprogramma.

"Tot dusver werden er 44 monsters geanalyseerd. De laboratoriumtesten hebben uitgewezen dat geen enkele consument aan een hoeveelheid MRL's is blootgesteld die schadelijk voor de gezondheid is," aldus het MADR. 

De Landelijke Fytosanitaire Dienst garandeert dat de tomaten van het Tomato Support Program die momenteel op de markt verkocht worden veilig gegeten kunnen worden en dat er uitsluitend gewasbeschermingsmiddelen toegepast worden volgens de richtlijnen van de dienst. 

Het aantal controles zal de komende periode uitgebreid worden vanwege het groeiend aantal telers van het steunprogramma dat tomaten op de markt zal brengen. 



Publicatiedatum: